Kangoeroes Willebroek - BC Telenet Oostende: 53-72

Geplaatst voor 1/2 finale Play-offs

De Oostendse spelers waren duidelijk naar Willebroek gekomen om zich te plaatsen en geen derde wedstrijd meer te spelen. Strakke verdediging en concentratie waren dan duidelijk aanwezig. Het lage shotpercentage van de thuisploeg was hiervan het statistische bewijs.

Jean Salumu stond vandaag aan de opworp en drukte meteen mee zijn stempel op de aanvangsfase. Hij infiltreerde meermaals naar doel en samen met Kesteloot zorgde hij voor een initiële 4-14. Opnieuw Chada sleurde aan de kar bij de thuisploeg die heel even kon naderen (41-18). Een goed ingekomen Newbill herlanceerde de kustploeg en niettegenstaande Channels zich stevig verweerde, kon BCO vanuit zijn defensieve organisatie enkele snelle tegenprikken plaatsen en zo uitlopen tot 18-33. Invaller Beaujean bij de thuisploeg mikte nog een driepunter binnen maar het was Mwema die de ruststand vastlegde.

Ruststand: 22-37

De meegereisde Oostendse supporters waren een pak luidruchtiger dan het thuispubliek en dat had meteen ook zijn positieve impact op het Oostendse spel. Djordjevic  stuurde zijn team meteen naar een 26-47. Bij de thuisploeg was hoofdzakelijk Chada de man die nog iets kon forceren al kon Willebroek toch heel even naderen tot 40-57.  Het slotkwart werd gekenmerkt door heelwat driepunters bij beide ploegen waardoor het scoreverschil grotendeels intact bleef. Djordjevic, Newbill en Walden zorgden voor de productie en niettegenstaande Channels met een laatste stuiptrekking nog kon milderen tot 51-66 was dit toch het signaal voor coach Gjergja om de sterkhouders naar de kant te halen en Lambrecht en Kotrulja de laatste minuten te laten rondmaken.

Eindstand: 53-72

Statistieken>>

Back to top