Pau-Lacq Orthez - BC Telenet Oostende: 72-70

Geplaatst voor 1/4 finales FIBA Europe Cup!

Drie dagen na Bekerwinst was er geen decompressie te bespeuren in het team van coach Gjergja. Halfweg de eerste helft had de kustploeg, inclusief de 9-puntenbuffer van de heenmatch, een totale voorsprong van 20 punten bij elkaar gespeeld. Toch kwamen de Fransen nog aardig opzetten.

Oostende kon de snelle start van de thuisploeg (7-2) vrij snel counteren. Katic werd goed aangespeeld onder doel en was de gesel van de Franse verdedigers. Met steun van Kesteloot was de stand snel weer in evenwicht (15-19) en via scores van Newbill en een driepunter van Gillet stond er voor het eerst een tienpuntenkloof op het bord (20-31).
Scores van Chikoko, vrijworpen van Cooper maar ook een driepunter van Mipoka zorgden echter voor ernstig weerwerk net voor de rust.

Ruststand: 31-36

Aanvankelijk kon Djordjevic met scores en assists voor Katic en Newbill de voorsprong weer laten aandikken (38-45). Bokolo, Mipoka en vooral Cooper trokken de kar van hun team om de achterstand terug in te dijken (44-45).  Via een driepunter van Kuridza en scores van Katic onder doel nam Oostende opnieuw afstand (44-54), maar de thuisploeg begaf niet. Met 4 driepunters van Lewis (ex-Mons) kon de thuisploeg dan toch langszij komen en zelfs voorsprong nemen (61-56). Meer naar het einde van de wedstrijd toe kwam Pau-Orthez zelfs heel even tot op 72-67 waardoor er nog slechts 2 punten overbleven van de Oostendse buffer. Bokolo werd echter de anti-held nadat hij op zo’n 20″ voor tijd achtereenvolgens bestraft werd met technische fout voor flopping en een persoonlijke fout op Djordjevic. The ‘General’ nette zijn 3 vrijworpen foutloos en maakte zo de achterstand onoverbrugbaar voor de thuisploeg in de resterende tijd.

Eindstand: 72-70

In de 1/4 finales zal BC Telenet Oostende het moeten opnemen tegen het Siberische Enisey Krasnoyarsk (+/- 7000 km)

Statistieken >>

Back to top