Boras Basket - BC Telenet Oostende: 86 -89

Geplaatst voor final 16 Europe Cup na winst in Boras

Telenet Oostende blijft ongeslagen in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. De Zweden van Boras maakten er wel een stevige match van. Tot 81-81 ging het gelijk op maar toen forceerde Oostende via Gillet en Djordjevic toch te overwinning.

Oostende kende een moeilijke start van de wedstrijd, startte met 3 gemiste inleggers en het duurde ruim 3 minuten voor Archie de eerste Oostendse korf kon netten. Maar toch kon de thuisploeg hier niet van profiteren want de wedstrijd ging verder met gelijkopgaande score (12-12). Oostende kon vooral rekenen op een inbreng via Archie en Katic terwijl de zweden vooral hun shottende center Maraker uitspeelden. Oostende probeerde meermaals afstand te nemen maar telkens kwam de thuisploeg terug. Vooral Gillet leek trefzeker van buitenuit terwijl Katic onder doel zijn ding deed. Boras kon blijven rekenen op Maraker maar vooral ook op Krayem die bij 28-35 via twee opeenvolgende driepunters de score weer in evenwicht wist te brengen aan de rust.

Ruststand 38-38

Kenmerkend voor de tweede helft was het als een jojo evoluerend scoreverloop. Oostende wist meermaals met goed opgebouwde aanvallen een kleine run te maken, maar evenveel keer wist de thuisploeg te remonteren. Archie en Djordjevic met een goed aangespeelde Boukichou waren de eerste bezielers (52-59) , maar diezelfde sterkhouders Maraker en de trefzekere Krayem dichtten de kloof (62-62). Gillet en Salumu met driepunters (64-69) zagen zich gecounterd door Darboe en teveel aanvallende rebounds, omgezet door Maraker en Palm (69-69). Een volgende vlucht opnieuw met het duo Djordjevic en Boukichou in de hoofdrol (69-76), werd dan weer gecounterd door twee opeenvolgende driepunters van Sigurdarsson (75-76). Een zelfde scenario bij 75-80 via Gibson met opnieuw twee opeenvolgende driepunters van Darboe (81-81) met nog minder dan een minuut te spelen. Via een inlegger en vrijworpen van Gillet en Djordjevic nam Oostende opnieuw de benen en was Boras genoodzaakt om fouten te maken. Djordjevic bleef foutloos en besliste zo de partij. In de laatste seconden trakteerde hij Gillet nog op een loepzuivere voorzet voor een dunk die meteen de eindscore zou beteken.

Eindstand: 86-89

Serron 2, Buza 3, Marnegrave 0, Gillet 17, Salumu 4, Katic 12, Boukichou 16, Djordjevic 16, Archie 9 , Gibson 10.

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top