BC Oostende - Antwerp Giants: 74 - 63

Geplaatst voor de 1/2 finales Beker van België

Met een zeer fysieke tot potige verdediging probeerde Antwerpen dezelfde tactiek toe te passen zoals afgelopen vrijdag. BCO kende opnieuw een trage start maar kwam onder impuls van Djordjevic en een gretig spelende Salumu weer helemaal onder stoom met de beslissende versnelling net na de rust.

Lee en Kingsley zorgden al snel voor een 2-7. De ingekomen Salumu bracht in zijn eentje de bordjes weer in evenwicht en kreeg daarna steun van Kesteloot (14-11). Tien punten op rij van Dudzinsky compenseerden de scores van Djordjevic en Myers (26-21) maar harde pressing van Mihailovic veroorzaakte balverliezen bij Anywerpen die door Lasisi en Mwema netjes werden afgewerkt. Antwerpen speelde toen geen echte field goals meer bij elkaar en overleefde vooral van op de vrijworplijn.

Ruststand: 58 – 59

Na de rust ging het duo Djordjevic-Salumu een versnelling hoger spelen in aanval terwijl defensief de rangen goed gesloten bleven.  Salumu nette eindelijk de eerste Oostendse driepunter en zag zijn voorbeeld gevolgd door Kesteloot en Lasisi (58-35). Net zoals in de eerste helft kon Antwerpen in dat derde kwart hoodzakelijk scoren vanop de vrijworplijn.  De wedstrijd leek gespeeld en Oostende liet de defensieve teugels wat vieren. Meteen profiteerde Lee met twee rake driepunters voor 68-54. Opnieuw kwam Salumu tussen de lijnen en die zorgde meteen voor wat zuurstof (72-56).  Finaal kon Antwerpen de achterstand nog wat extra beperken via de aanvallende rebounds van Bako.

BC Oostende plaatste zich zodoende voor de 1/2 finales Beker van België waarin het zal moeten opnemen tegen Limburg United.

Eindstand: 74 – 63

Statistieken>>

Back to top