BC Telenet Oostende - Enisey Krasnoyarsk: 95-79

Geplaatst voor halve finale Fiba Europe Cup!

De spelersgroep wist dat het mogelijk was om de 12-punten achterstand uit de heenmatch goed te maken. Dat lieten ze dan ook overduidelijk op het veld zien met bij momenten verbluffend efficiënt en spectaculair basketbal. Vooral de eerste helft was er één om in te kaderen!

Oostende startte eerder wat nerveus aan de partij. De thuisploeg keek tevens tegen behoorlijk wat foutenlast aan met voornaamste slachtoffer Djordjevic die al na enkele minuten naar de kant moest. Corey Walden nam de rol van onze kapitein meteen over en toonde zich met twee steals meteen de gangmaker van de ploeg (15-10). Kesteloot volgde zijn voorbeeld met de eerste Oostendse driepunter.  Enisey kon aanvankelijk aanklampen via de vrijworplijn (23-20) maar een goeie invalbeurt van Keselj en vooral een 10-0 getekend Mwema, zorgden ervoor dat de 12 punten achterstand reeds helemaal was weggespeeld (43-25). Pavlov en Zavoruev profiteerden van enkel momenten van onachtzaamheid in verdediging om elk een driepunter te netten, maar de alomtegenwoordige Walden zorgde voor een voldoende voorsprong aan de rust.

Ruststand: 51-36

Oostende leek meteen op zijn elan door te gaan door twee steals af te werken (55-36) maar viel dan toch wat terug. Bij de Russen begon Hilliard, die de ganse eerste helft vrij onzichtbaar was geweest, aan een opmerkelijke reeks van 13 punten en bracht zo de kwalificatie van zijn team weer dichterbij (58-48). Walden en Gillet, elk met een driepunter, reageerden meteen maar voor het overige leek de Oostendse afwerking wat aan het sputteren waardoor de bezoekers hun kans roken en de achterstand reduceerden tot 6 punten (69-63).  De opnieuw ingekomen Djordjevic nam met een driepunter zijn ploegmaats op sleeptouw en kreeg meteen navolging van Walden en Gillet (75-63). Bij de Russen wist Hilliard met nieuwe scores de achterstand opnieuw binnen de perken te houden maar Djordjevic wilde het pleit beslechten binnen de reguliere speeltijd. Elegar kon vanop de vrijworplijn echter de verlenging nog net afdwingen.

Score na reguliere speeltijd: 84-72

Ook in de verlenging bleven Walden en Djordjevic de gangmakers. Helemaal op het eind bleven ze ook allebei kalm vanop de vrijworplijn en mocht Boukichou op aangeven van Djordjevic de eindscore vastleggen.

Eindstand: 95 – 79

Statistieken>>

Back to top