BC Telenet Oostende - CEZ Nymburk: 90-83

Geslaagde start van de Europese campagne

Het vertrouwen van voorzitter Arthur Goethals in onze jonge ploeg was terecht want Telenet Oostende heeft deze eerste opdracht van de Europese campagne tot een goed einde weten te brengen. In een spannende partij werd er bovendien ook spectaculair en aantrekkelijk basketbal gespeeld.

Niettegenstaande de vroege foutenlast en teveel aanvallende rebounds voor de bezoekers nam Oostende toch de beste start (9-3). Het harde labeur in verdediging bleef lonen en via snedig fastbreaks kon de thuisploeg weglopen naar 20-8. De Tsjechische kampioen kon eindelijk reageren via 4 rake driepunters en zo terugkomen tot 27-25. Scores van Berggren en een goed bediende Stipanovic, gevolgd door twee driepunters van Djordjevic diepten de koof weer verder uit tot 27-17.

Maar toen kreeg Oostende het weer even moeilijk onder de borden en viel de balcirculatie in aanval helemaal stil. Nymburk buitte dit maximaal uit en kwam net voor rust opnieuw aansluiten (37-35).  Thompson liet niet begaan zodat Oostende toch met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand 46 – 39

Na de rust kon BCO onder impuls van Djordjevic en Thompson meteen weer uitlopen naar 55-44, maar de Tsjechen toonden zicht taai en vochten zich helemaal terug in de wedstrijd via zijn grote jongens Huska en Mahalbasic, gesteund door Palayza van achter de driepuntlijn.

Bij een plotse 65-68 achterstand riep coach Gjergja zijn spelers tijdens een Time-out weer tot de orde waarna deze scheve situatie op spectaculaire wijze weer werd rechtgezet. Driepunters van Thompson, Gillet en Petrovic, een dunk en alley oop van Ponitka en vooral de snedige drives van Marnegrave gevolgd door de assist voor Stipanovic, deden de kustploeg in één ruk weer opveren en de controle over de wedstrijd overnemen (86-74).  De buffer was ruim genoeg om de laatste stuiptrekkingen van de bezoekers op te vangen en de eerste thuiszege in de Eurocup veilig te stellen.

Eindstand: 90-83

Berggren 9-0, Serron 4-0, Stipanovic 8-11, Marnegrave 1-2 (10 assists!!), Petrovic 2-7, Gillet 0-3, Salumu 0-0, Ponitka 7-7, Djordjevic 6-4

meer foto’s vind je in de galerij BC Telenet Oostende – CEZ Nymburk

Back to top