Gevaar! Pepinster ongeslagen in eigen huis

Dit seizoen nog ongeslagen in eigen zaal maakt VOO Verviers-Pepinster er geen geheim van zaterdag ook landskampioen en bekerwinnaar BC Telenet Oostende het leven zuur te willen maken. Daarbij hebben de Wolven na hun smadelijke 102-65 van vorige week bij Mons-Hainaut wat recht te zetten tegenover hun supporters. De Zaikapitings zijn dus verwittigd. Een roedel erg hongerige Wolven wacht hen op in de uitverkochte Hall du Paire.

Veel tijd om zich op de verste verplaatsing in de Scooore!League voor te bereiden krijgt BC Telenet Oostende niet. Pas donderdagnacht om 1:00 terug uit het zonovergoten en warme Gran Canaria, waar tegen de leiders in groep B Eurocup met 79-70 werd verloren, stappen de Zaikapitings zaterdagmorgen reeds de bus op voor de 4 uur durende busreis naar het koude Verviers. Een wedstrijd tegen de ploeg die reeds langer als zwart beest voor de landskampioenen bekend staat en ook nu een moeilijk te omzeilen klip dreigt te worden.

Voor BC Telenet Oostende zal het er vooral op aan komen mentaal de knop om te draaien. En niet aan de opworp te verschijnen met in het achterhoofd dat ‘het maar’ tegen middenmoter VOO Verviers-Pepinster gaat die vorige zaterdag een pak voor de broek kreeg in Mons. Een situatie waarvoor BC Telenet Oostende-coach Dario Gjergja zijn troepen zeker heeft gewaarschuwd. Erop wijzend dat eerder dit seizoen reeds Kangoeroes Willebroek (95-88), Liège Basket (81-75) en basketgrootheid Spirou Charleroi (71-66) met lege handen en hangende hoofdjes uit Verviers terugkeerden.

Bij VOO Verviers-Pepinster, nu geleid door coach Thibaut Petit, hopen Alex Libert, Brandon Freeman, Nicola Jankovic, nieuwkomer Arizona Reid en andere Brieuc Lemaire naar eigen zeggen op een zoveelste stunt tegen BC Telenet Oostende.  “Wij kregen een ganse week om ons op dit voor ons zo belangrijke treffen voor te bereiden. Met de hoop die bittere pil van vorige week te kunnen doorspoelen,” stelt men bij VOO Verviers-Pepinster. Er nuchter aan toevoegend dat BC Telenet Oostende over de beste ploeg uit de Scooore!League beschikt met twaalf spelers die allemaal in de starting five kunnen worden verwacht. In één adem op het ‘gevaar’ Dusan Djiordjevic en de op gang komende scoremachine JP Prince wijzend.

Aan onze Zaikapitings om deze flatterende reputatie in de Hall du Paire eer aan te doen. En met de overwinning terug naar het zeetje te komen.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top