Cibona Zagreb - BC Telenet Oostende: 71-77

Gewonnen maar toch niet geplaatst…

De wedstrijden die gisteren reeds werden gespeeld voorspelden al niet veel goeds voor de kwalificatiekansen van Oostende. Alle rechtstreekse concurrenten in de andere poules voor de 4 beste 5de plaatsen, wonnen hun wedstrijd en kwamen zo op 7 gewonnen wedstrijden te staan. De laatste concurrent Frankfurt Skyliners won vanavond ook zijn wedstrijd en bezegelde zo het lot van BCO dat nu weliswaar wel doorgaat naar de 1/8 finale Fiba Europe Cup.

Het team van Coach Gjergja was echter wel zeer gedreven om voluit voor de kwalificatie te gaan. De sterke focus resulteerde in twee driepunters van Salumu en één van Gillet (6-15). Cibona kon voornamelijk rekenen op zijn creatieve guard Reynolds en afwerker Zoric om in het spoor van BCO te blijven. Ook Gillet nette zijn tweede driepunter en Katic kreeg meer ruimte onder doel. Maar opnieuw het duo Reynolds – Zoric reageerde (21-22). Een sterk ingevallen Boukichou en Gillet met zijn derde driepunter zorgden voor een mooie voorsprong aan de rust.

Ruststand: 29-38

Oostende bleef ook na de rust heel efficiënt spelen en niettegenstaande het weerwerk van Zoric en Slavica behield de kustploeg het overwicht, onder andere door 2 driepunters van Mwema en eveneens 2 stuks voor Salumu (48-60).

Een moment van onachtzaamheid in defense werd duur betaald met 3 opeenvolgende driepunters van de thuisploeg waardoor de comfortabele voorsprong in geen tijd bijna helemaal was opgesoupeerd (63-66). Djordjevic (12 assists!) zorgde voor zuurstof door achtereenvolgens Katic en Gillet met een inlegger te bedienen wat uiteindelijk de partij definitief beslechtte.

Eindstand: 71-77

Statistieken >>

Back to top