BC Telenet Oostende - Okapi Aalst: 93-75

Goeie eerste helft voldoende voor winst tegen Aalst

De bezoekers uit Aalst die weliswaar hun center John Tofi moesten missen, waren vooral in de eertste helft niet opgewassen tegen het Oostendse collectief.  Pas in de tweede helft konden de bezoekers via Anderson gelijke tred houden, maar toen was de partij al gespeeld.

Oostende startte goed aan de wedstrijd. Een strakke verdediging voedde meerdere collectieve aanvallen waarin vooral Serron, Djordjevic en Archie de gangmakers waren (16-6).  Hanavan lukte een driepunter en Kyan Anderson kon enkele soloacties succesvol afwerken, maar het was onvoldoende om een helemaal op dreef gekomen BCO af te stoppen.

Hanavan kreeg geen vat op Boukichou en even later helemaal niet op de ingekomen Katic (26-12). Kort daarop knalde Salumu met een driepunter de twintiger voorsprong op het bord (36-15). Na een time-out van Aalst coach Dean parkeerden de “Ajuinen” zich in een zoneverdediging. Niet zozeer deze verdediging maar vooral de misverstanden en wat nonchalance in de eigen verdediging, gaven de tegenstander wat extra ruimte die vooral door Kyan en Jerime Anderson werd benut om meerdere driepunters binnen te knallen (38-27).

Maar de reactie van Oostende liet niet lang op zich wachten want Gibson, Gillet en Buzza mikten tegen de Aalsterse zone eveneens elk een driepunter binnen.

Ruststand: 47-29

Na de pauze nam Oostende opnieuw een snelle start met vooral Serron in de punt van de fast break. Ook Gibson liet zich opmerken: deze keer niet als scorer, maar wel als aangever voor Katic die voor de bezoekers onhoudbaar bleef (58-31).

Kyan Anderson bleef de solo-tour opgaan met steeds meer succes. Zijn driepunters maar ook deze van Hanavan lieten toe dat Aalst wat van zijn achterstand kon afdoen, maar via Boukichou en Buzza werd de kloof even snel weer hersteld (81-61).  Archie en Serron zorgden vervolgens voor controle tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 93-75

Pauwaert 0-0, Serron 4-5, Buza 6-6, Marnegrave 4-2, Gillet 5-4, Salumu 3-4, Katic 6-7, Djordjevic 4-2, Gibson 5-2, Archie 5-8

Voor de wedstrijdstatistieken: klik hier>>

Back to top