BC Telenet Oostende - Liege Basket: 84-70

Sterke eerste helft voldoende voor winst tegen Luik

Nog steeds zonder kapitein Djordjevic toonde Oostende zich vanavond opnieuw de sterkste in het competitietreffen tegen Luik.

Niels Marnegrave bevestigde meteen zijn sterke partij van afgelopen woensdag in Sevilla, door zijn team meteen de goeie cadans te geven. Ook Ponitka was meteen bij de pinken waardoor Oostende dan ook meteen de leiding nam. Luik klampte aan via driepunters van Nyakundy en Anderson maar na Oostendse driepunters via Marnegrave en Wilkinson kon Ponitka al vrij snel de tienpuntenkloof op het bord dunken (24-14).

Blockshots van Berggren en steals van Prince en Ponitka gaven de Oostendenaars vleugels. De bal ging verschroeiend hard rond tot de juiste optie was gevonden om af te werken en na driepunters van Prince en Gillet en een dunk van Berggren stond de thuisploeg voor het eerst in de partij twintig punten voor (37-16). Het signaal voor de Luikse coach om zijn team in een zoneverdediging te laten terugtrekken… Oostende vond niet meteen het juiste antwoord wat Luik toeliet om via Fields wat achterstand goed te maken (41-25). Enkel Prince, voor de gelegenheid op de guard spelend, bediende feilloos Gillet en Marelja die de ruststand vastlegden.

Ruststand: 53-34

Na de pauze kreeg Oostende het moeilijk: het verkrampte en de bal werd niet meer zo vlot gedeeld als in de eerste helft. Bovendien wilden de open driepunters niet meer vallen. Fields en Penninck van hun kant slaagden er echter wel in om hun achterstand wat terug te dringen (67-53).

Ook in het laatste kwart sloeg de Oostendse moter aanvallend niet echt aan waardoor de kustploeg zowaar 5 minuten scoreloos bleef. De verdediging bleek echter wel nog steeds behoorlijk te sluiten  waardoor ook de bezoekers niet dichter kwamen dan 67-56.

Uiteindelijk kreeg de opnieuw ingekomen Marnegrave zijn ploeg dan toch weer min of meer in het goeie ritme waarna Gillet meteen weer voor 74-58 zorgde. Bij Luik ontbond Hertay nog heel even zijn duivels maar Gillet blokte met zijn derde driepunter die poging meteen weer af (81-65).

Eindstand: 84-70

Berggren 6-2, Serron 0-0, Marelja 4-0, Muya 0-4, Marnegrave 9-3 (6 assists), Wilkinson 5-2, Gillet 9-8, Salumu 0-4, Ponitka 10-2, Boukichou 4-6, Prince 6-0 (8 assists)

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top