BC Telenet Oostende - Boras Basket: 94 - 68

Goeie start van tweede rond Fiba Europe Cup

Zonder de koortsige Katic nam de kustploeg het vandaag op tegen het Zweedse Boras dat eveneens zijn sterkhouder Maraker diende te missen door een kuitblessure. De Zweden speelden vlot mee en straften elke defensieve verzwakking van de thuisploeg meteen af. Toch wist Oostende halfweg de tweede helft een definitieve kloof te slaan.

Via Serron en Archie nam Oostende de beste start maar Krayem die de 8 eerste Zweedse punten voor zijn rekening nam, kon samen met Palm de scheve situatie van zijn team weer heel even rechtzetten (13-15). Gillet en Salumu netten elk een driepunter, maar Sigurdarson hield met drie opeenvolgende driepunters de score lange tijd in evenwicht (31-31). Een tweede salvo van het duo Gillet – Salumu luidde uiteindelijk een nieuwe vlucht in die door Gibson en een goed ingekomen Marelja werd uitgediept tot 50-35. Vrijworpen en een driepunter van Darbo bepaalden echter de stand aan de pauze.

Ruststand: 50-40

Oostende kende in de tweede helft aanvankelijk een moeilijke start. Via Vitalli en  Sigurdarson probeerde Boras de kloof opnieuw te dichten. Maar met Serron als motor en Gibson als afwerker kon de pas ingekomen Buza voor het eerst de twintiger verschil op het scorebord zetten (77-56). Een tussenspurt waar de Zweden niet meer zouden van herstellen. Ook Salumu bleef alert spelen samen met Archie, maar bij 83-60 mochten Hemeleers en Lambrecht ook opnieuw wat spelminuten opdoen. Maar ook met de jonge talenten op het terrein bleef het verschil intact tot aan het eindsignaal..

Eindstand: 94-68

Lambrecht 0-0, Serron 7-3, Hemeleers 0-2, Marelja 10-4, Buza 0-5, Marnegrave 2-0, Gillet 8-3, Salumu 8-7, Boukichou 2-5, Archie 4-4, Gibson 11-9

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top