BC Telenet Oostende - Herbalife Gran Canaria: 76 - 83

Gran Canaria net iets efficiënter

Aan de rust leek een stunt in de maak tegen groepsfavoriet Gran Canaria. De Spanjaarden herstelden echter het evenwicht na de pauze en toonden een hogere efficiënte en uitmuntende afwerking aan het einde van de partij…

De start werd gekenmerkt door een vlotscorende Ponitka bij de thuisploeg en de indrukwekkende presence van de 2m20 lange Tavares (7-4) bij de bezoekers. De Spanjaarden probeerden met een potige pressing de Oostendenaars tot balverliezen te dwingen en in fast-break meteen af te werken. Een aanpak die aanvankelijk loonde want het evenwicht op het scorebord werd hersteld.  Ponitka bleef scoren en na een driepunter van Gillet stond het 19-16. Maar veteraan Oliver bij de bezoekers, zorgde met 8 punten op rij vrij snel opnieuw voor een omgekeerd beeld (21-25).

Vanaf dat moment vond Oostende opnieuw zijn juiste kadans. Tavares deemsterde helemaal weg en Berggren stond geen enkele aanvallende rebound meer toe. Niels Marnegrave verdeelde opnieuw optimaal en bracht tegen een Spaanse zone twee keer Gillet in Stelling die telkens afwerkte met een rake driepunter (29-28). Maar de eigenlijke forcing werd gevoerd door Prince die meermaals als een gladde aal door de Spaanse verdediging sneed voor een inlegger. Met 10 opeenvolgende punten speelde hij aan de rust een behoorlijke voorsprong bij elkaar.

Ruststand: 42-32

Na de pauze liet de kustploeg zich niet verrassen door de geroutineerde Spanjaarden. Alleen leek BCO niet enkel te spelen tegen de Spaanse tegenstrevers maar ook tegen de status van het ACB-team. In geen tijd keek de thuisploeg tegen een 6-0 foutenverhouding aan en zo scoorden de bezoekers minutenlang enkel vanop de vrijworplijn. Gilet en Prince konden de kloof aanvankelijk nog intact houden (49-39) maar na 2 driepunters van Kuric en eentje van Baez slonk de Oostendse voorsprong als sneeuw voor de zon (57-56).

In het laatste kwart ging het Spaanse shotpercentage nog enkele procenten hoger en namen de Canaries de wedstrijd over (57-61). Gillet en Djordjevic die moeilijk zijn goeie ritme vond tegen de kort opzittende Bellas, driepunterden nog naar 63-65 maar de Spaanse efficiëntie lag in de eindfase van de wedstrijd zo hoog dat de thuisploeg er niet meer over geraakte. Bovendien werden enkele spijtige balverliezen en nog enkele zeldzame aanvallende rebounds genadeloos afgestraft.

De zesde driepunter van Gillet en de vrijworpen van Djordjevic konden het tij niet meer doen keren. Gran Canaria miste werkelijk geen shot meer en stelde zo de zege veilig.

76-83

Berggren 2-1, Serron 2-0, Echenique 0-0, Muya 0-0, Marnegrave 2-2 (10 assists), Wilkinson 0-0, Gillet 9-9, Ponitka 8-0, Boukichou 4-0, Djordjevic 2-8, Prince 13-14

Voor de volledige statistieken, klik hier>>

Back to top