KK Mornar - BC Telenet Oostende: 74-72

Hadden meer verdiend…

BC Oostende kende een moeilijke start maar herpakte zich op indrukwekkende wijze. BCO moest zijn voorsprong slechts diep in het 4e kwart prijsgeven. Rasko Katic, topscorer en onhoudbaar voor de thuisploeg, speelde slechts 14 minuten toen de Albanese ref hem met zijn 5e persoonlijke fout al naar de bank verwees.

Oostende miste wat zijn start terwijl de thuisploeg via zijn Amerikaanse duo Waller en Ellis meteen de benen nam (5-13). Kapitein Djordjevic nam zijn team op sleeptouw met 8 punten  op rij (23-19). Keselj en Walden mikten beiden een driepunter binnen en spurtten zich allebei in de punt van de fastbreak. De defensieve intensiteit werd opgeschroefd want Mornar bleef ruim 6 minuten scoreloos. Oostende werkte bovendien zijn driepunters aan 66% af wat net voor rust een tienpuntenkloof opleverde (28-39). Ellis had echter het laatste woord.

Ruststand: 32-41

Na de pauze zorgden Waller en Ellis meteen voor aansluiting maar de thuisploeg wist totaal geen raad met de onhoudbare Katic (40-49 en 47-54). De thuisploeg was nu veel efficiënter achter de boog terwijl bij BCO enkel Keselj een driepunter kon netten in de tweede helft. Via Korac deed de thuisploeg heel even haasje over (63-61) maar de terug ingekomen Katic herstelde meteen het evenwicht. Met nog ruim 6 minuten op de klok diende Katic echter het veld definitief te verlaten.  Zijn vervanger Boukichou werd eveneens goed aangespeeld en samen met Djordjevic en Salumu kwam BCO opnieuw aan de leiding (69-72) al werd Salumu tijdens zijn actie vrij hardhandig tegen de grond gewerkt waardoor ook hij het veld moest verlaten. Waller nette een driepunter gevolgd door Ellis met een tweepunter voor 74-72 wat uiteindelijk de eindstand zou worden. BCO had nog enkele kansen op de gelijkmaker of de winnende driepunter maar beide gingen spijtiggenoeg naast.

Eindstand 74-72

Walden 10, Keselj 10, Salumu 7, Katic 17, Boukichou 10, Djordjevic 12, Kuridza 4, Kesteloot 0, Newbill 2

Statistieken >>

Back to top