«Halve finale wenkt » (Katic-Newbill)

Op een schaal van 1 tot 5 geeft D.J. Newbill de return kwart finale FIBA Europe Cup met stip een 5. Rasko Katic, die de Belgische Cup en de landstitel een 5 geeft, houdt het op 4. Beide sleutelspelers van BC Telenet Oostende zijn het wel roerend eens. « Met de massale steun van onze supporters maakt BC Telenet Oostende woensdag gegarandeerd de 12 punten achterstand op Enisey Krasnoyarsk (Rus) goed.  De halve finale wenkt.»

Het staat buiten kijf. Woensdag 20.30 uur dendert het in de VersluysIDôme als nooit tevoren. Geen enkele basketliefhebber die deze wedstrijd mag noch wil missen.
« Krijgen we een volle zaal die ons dermate luid aanmoedigt en stimuleert, dan geef ik BC Telenet Oostende een meer dan redelijke kans om Enisey Krasnoyarsk uit de FIBA Europe Cup te wippen. Die 12 punten achterstand van de heenmatch geven helemaal niet de werkelijke waardeverhouding tussen beide ploegen weer. Als team zijn wij zoveel beter, » weet de zich naar eigen zeggen bij BC Telenet Oostende super in zijn vel voelende D.J.Newbill.
« Wij hebben vertrouwen in onszelf. We weten hoe die Russen aan te pakken. Klopt onze team defense zoals het hoort, dan kunnen wij ze aan. »
Zelfde klok bij Rasco Katic. Zij het misschien nog een tikje kordater.
« Wij gaan naar de halve finale. Punt. We leerden ons lesje uit het dipje in de laatste 26 seconden van de heenmatch. Dat kostte ons 5 punten! De reden is niet ver te zoeken. Gebrek aan concentratie door vermoeidheid. Een reis van bijna 20 uur en 6 uur jetlag te overbruggen. Dat laat sporen na. Krasnoyarsk zal woensdag op zijn beurt met het fenomeen worden geconfronteerd. »
Hopelijk voor onze Zaikapitings zijn ze bij Enisey Krasnoyarsk geen nachtuilen. Want bij de opworp van woensdag 20.30 uur in de VersluysIDôme staat hun biologische klok donderdagnacht 02.30 uur! Een uur waarop Taylor en C° normaal onder de wol zouden moeten liggen…
Voor D.J. Newbill en Rasko Katic bestaat er geen twijfel dat de jetlag, met navenante vermoeidheid, een rol zal spelen. Al vergeet je als speler die vermoeidheid in de flow van de match, weet D.J. die nu al tuk is om te helpen de gevaarlijkste Russen – in casu Amerikanen – Taylor en Hilliard uit de match te houden.
Dat beide guards goed bij shot zijn, bewezen ze zondagavond nog on the road bij Nizhny Novogrod (8ste) in de VTB League. Krasnoyarsk (9de VTB) won er met 80-93. Vijf spelers haalden dubbele scoring cijfers. Met 23 assists en 36 rebounds ogen de statistieken indrukwekkend. Al tilt Rasko Katic niet zo erg aan die cijfers.
« Je moet de omstandigheden van iedere match zien. Zo wordt center Frank Elegar van Enisey Krasnoyarsk als beste center in de VTB League aanzien. Onder andere bij CSKA Moskou lopen betere centers rond. Akkoord, hij is rap en springt hoog. Ongetwijfeld een gevaar. Maar tegen onze georganiseerde defense krijgt hij het woensdag aartsmoeilijk. We can handle him. Neem dat maar van mij aan. Afspraak voor de halve finale. »

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top