Hen het lopen beletten (Sam Rotsaert)

Amper de hardbevochten Eurocup winstmatch tegen Foxtown Cantu verteerd wacht BC Telenet Oostende vrijdagavond reeds een nieuwe topper bij seizoensrevelatie in de Scoore!League Hubo Limburg United. De door de ex-Bree smaakmakers en boezemvrienden Odell Hodge (sports director) en Brian Lynch (coach) gevormde mix van jonge Belgen en vijf Amerikaanse rookies prijkt na de heenronde op de tweede plaats. Enkel Okapi Aalst (90-101) wist tot nog toe met de volle buit weg te geraken uit de Hasseltse Alverberg.

Nieuwkomer in de Scooore!League Hubo Limburg United mag dan wel op de tweede speeldag van de competitie met 84-70 hebben verloren in de Sleuyter Arena, ze bewezen nadien meer dan hun plaats bij de elite van de Belgische basketteams waard te zijn. Zonder blozen gingen ze zelfs winnen bij o.a. Spirou Charleroi en Antwerp Giants. De komst van landskampioen en bekerwinnaar BC Telenet Oostende, wordt door de Limburgse fans als de (voorlopig) absolute topmatch van het jaar aanzien. In zoverre dat de niet bepaald grote zaal Alverberg met zijn 1730 zitjes reeds weken is uitverkocht en Stad Hasselt in allerijl 200 extra plaatsen heeft voorzien.

Dat het de voorbije weken iets minder ging met het team van Brian Lynch, met als exponent het wel zware 81-60 verlies vorige week bij Belfius Mons-Hainaut, heeft veel te maken met de tijdelijke onbeschikbaarheid wegens kwetsuur van hun scoremachines Barry Stewart en Jesse Sanders. Liep de eerste er in Mons al terug bij, dan maakt Sanders denkelijk zijn wederoptreden tegen onze Zaikapitings. Duidelijk is dat BC Telenet Oostende zijn zo gereputeerde verdediging, met als exponent de woensdag weer outstanding spelende Quentin Serron , op zijn best zal moeten uitspelen willen ze een tweede nederlaag van het seizoen vermijden. Andere kleppers als Seamus Boxley, door zijn coach Brian Lynch een schitterende carrière voorspeld, Devin Oliver, Zeke Marshall en andere Dennis Donkor zullen hun huid hard verkopen.

“Ik zag Hubo Limburg United reeds een paar keer aan het werk. Laat je hen met hun “run and shoot” basket lopen, dan werk je jezelf in zware moeilijkheden,” weet coach van de Oostendse basketschool Sam Rotsaert,
Een gegeven dat BC Telenet head-coach Dario Gjergja maar al te goed beseft. Reden ook waarom hij zijn ploeg met een optimale zegedrang aan de opworp wil zien verschijnen. Spelen de Zaikapitings zoals hun laatste matchen op ASVEL Lyon-Villeurbanne en (de tweede helft…) thuis tegen Spirou Charleroi en Foxtown Cantu, dan krijgt men in het verre Limburg een avondje basketbal om van te likkebaarden te zien.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top