«Heropstanding bevestigen» (Quentin Serron)

« Laat daar geen twijfel over bestaan: BC Telenet Oostende is over het dipje heen dat recent enkele vermijdbare verliesmatchen tot gevolg had.  Zaterdag willen wij al dat goede van onze wedstrijd tegen Antwerpen, tegen Spirou Charleroi bevestigen.  Meteen een statement makend op twee weken voor de start van de play-offs. Aanvallend zijn wij bijna top, maar verdedigend kan en moet het nog zoveel beter, » stelt een zelfverzekerde Quentin Serron.

Het ganse seizoen reeds één van de turbo’s die de motor van BC Telenet Oostende regelmatig in overdrive laten overslaan, kijkt Quentin Serron vol vertrouwen uit naar de vierde Clasico van het seizoen. Een topper die door Quentin Serron en maats allerminst als een oefenpartijtje wordt opgevat.
« Iedere ploeg wil natuurlijk winnen van de regerende landskampioen. Niet in het minst omdat BC Telenet Oostende ook dit seizoen in de Scooore!League dominant acteerde. Woensdag nog winnaar tegen Anwerp Giants zal het door Oostendenaar Pascal Angellis geleidde Spirou Charleroi, zich zeker dubbel plooien om hun tweede plaats in de rangschikking te verstevigen. »
Een gegeven waar Quentin Serron niet blind voor is.
« Daarvoor moeten zij minstens één van hun laatste twee wedstrijden proberen te winnen. »
Laat dat nu uitgerekend on the road tegen leider BC Telenet Oostende en hun enige rivaal voor die tweede plaats, Okapi Aalstar zijn… Wij beseffen dat Spirou Charleroi alles uit de kast zal halen om aan de winst te blijven. Maar ook BC Telenet Oostende zal zaterdag met niets minder tevreden zijn dan met beide winstpunten. »
Vuurwerk gegarandeerd! En likkebaarden voor de toeschouwers bij enkele zich fel aankondigende duels. Niet in het minst bij het proberen monddood te maken van de ‘Baron Brothers’ die tegen Antwerp Giants nogmaals voor de helft van de productiviteit van Spirou Charleroi tekenden (42 van de 86 punten, met liefst 32 achter de naam van Billy Baron en 10 voor broer Jimmy). Toch waarschuwt de volledig van zijn schouderkwetsuur verloste Quentin Serron ervoor, zich niet blind te staren op het raak mikkende broederpaar.
« Spirou Charleroi heeft meer troeven te bieden dan de Barons. Aanvallend zijn Boxley en Heath zeker twee heel gevaarlijk pionnen en hebben Tumba en Beghin hun dagje, dan kunnen zij iedereen in de paint pijn doen…»
Onze Zaikapitings hebben nu reeds zekerheid over het thuisvoordeel voor alle beslissende wedstrijden in de play-offs afgedwongen. Aan u, onvoorwaardelijke en nodige supporters van BC Telenet Oostende, om dit thuisvoordeel met de nodige zang en aanmoedigingen de Sleuyter Arena tot een niet te nemen vestiging te maken.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top