« Het vel van de Bears… », enz.

Zaterdag kon in eigen VersluysIDôme de 69-79 nederlaag van de openingsspeeldag EuroMillions League tegen Belfius Mons-Hainaut worden uitgewist. Woensdag wilt BC Telenet Oostende minstens even goed doen in de Leuvense SportOase. En meteen de 81-72 nederlaag van de tweede speeldag tegen Leuven Bears naar de vergeethoek spelen. Geen gemakkelijke opdracht voor onze Zaikapitings, zeker met de finale Beker van België bpost Cup van enkele dagen later reeds in het achterhoofd.
Negende in de EuroMillions League brak Leuven Bears sinds hun stunt op 8 oktober niet ècht veel potten. Daarvoor akteren de Bears teveel met (weinig) hoogtes en (veel) laagtes. Maar zoals het spreekwoord zegt: ‘ verkoop het vel van de beer nooit alvorens hij geschoten is’. Daar zegt iedereen bij BC Telenet Oostende zich terdege van bewust te zijn.
Laatste in de stand eind vorig jaar stuurde Leuven Bears coach Stefan Sappenberghs begin januari de laan uit. Hij werd vervangen door assistent-coach Ferried Naciri. Meteen verrasten de Leuvenaars in eigen zaal tegen Mons-Hainaut en werden de buren uit Brussel ook een extra verliesmatch aangesmeerd. Ondertussen gaf Leuven Bears na een 68-71 zege in Luik ook reeds de rode lantaarn door aan BetFirst Liège. Hubo Limburg United bleek vorige week dan weliswaar weer een maatje te groot voor de Leuvenaars.
Voor BC Telenet Oostende wordt het kwestie van het hoofd bij de zaak te houden. Zich tenvolle op de wedstrijd tegen de voorlaatste van de stand te concentreren. Een oefenpartijtje wordt het zeker niet. Onze Zaikapitings zullen zich honderd procent moeten geven om de volle buit mee naar huis te brengen. Eens die opdracht succesvol volbracht, kan pas aan de finale Beker van België bpost Cup van zondag 19 februari worden gedacht.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top