„Het wordt bikkelhard” (Thierry Declercq)

„BC Telenet Oostende mag dan wel zijn mathematische zekerheid hebben over de pole-positie voor de play-offs, het wil niet zeggen dat wij de steeds onder hoogspanning gespeelde topper tegen Okapi Aalstar van woensdagavond als een verplicht nummertje aanpakken. BC Telenet Oostende gaat voor de volle buit” stelt assistent-coach Thierry Declercq van BC Telenet Oostende duidelijk.
Mochten ze er nog aan hebben getwijfeld, de Ajuinen weten dus aan wat zich te houden in de Sleuyter Arena waar BC Telenet Oostende sinds oktober 2013 ongeslagen bleef. Dit met uitzondering tegen het Valencia van Sam Van Rossom dat deze week grote kans maakt de Eurocup te behalen van de door onze Zaikapitings ook puntloos naar huis gestuurde miljonairsploeg Unics Kazan…
“Mentaal maar ook fysisch groeit dit BC Telenet Oostende nog elke dag. Wij zijn nog in volle opbouw naar de play-offs. Het competitietreffen tegen Okapi Aalstar maakt deel uit van dit proces,” onderstreept Thierry Declercq.
Het geroemde ploegspel van BC Telenet Oostende werd zonodig zaterdag nog eens onderstreept afgelopen weekend tegen Kangoeroes. Meer nog dan de gescoorde punten bewijst de ploegindex van 142 (!) tegenover de 14 index van Kangoeroes Boom het homogene blok van BC Telenet Oostende.
Dat ploegspel gekoppeld aan een betonnen verdediging zal woensdag tegen het lichtgeprikkelde Okapi Aalstar nodig op punt moeten staan om zoals in de heenronde (99-68) de zege aan huis te houden. Niet in het minst omdat de Ajuinen na hun verlies zaterdag bij Belfius Mons-Hainaut zowat met het mes op de keel spelen, willen zij de 4de plaats pakken met het oog op de play-offs.
„Ik zag die wedstrijd op video en analyseerde ze in het vooruitzicht van woensdag”, geeft Thierry Declercq mee. „Individueel beschikt Okapi Aalstar over zeer goede spelers maar als geheel acht ik BC Telenet Oostende sterker. Mons speelde vooral verdedigend erg goed. Daar ligt ook nu de sleutel van de wedstrijd. Wie we bijzonder in het oog moeten houden? Er lopen bij Okapi Aalstar zoveel gevaarlijke spelers rond. Zeker is dat hun centers Tofi/Young en natuurlijk Derek Raivio de gepaste aandacht van onze verdediging meekrijgen. Het zal bikkelhard zijn, maar  BC Telenet Oostende is er klaar voor!”
Go Oostende, go! Defense!!
Back to top