“Het wordt keihard” (Wes Wilkinson)

BC Telenet Oostende krijgt voor zijn eerste match in de Final Round meteen een verplaatsing naar Okapi Aalstar voorgeschoteld. Voor Wes Wilkinson & C° meteen de gelegenheid om de 91-85 nederlaag in de knotsgekke ‘carnavalsmatch’ recht te zetten. “Wij zullen ons uiterste best moeten doen om in het Aalsterse Forum met de volle buit weg te komen. Hoe dan ook verwacht ik mij terug aan een keiharde confrontatie”.

Met een mini-competitie tussen de zes best geplaatste ploegen na de reguliere competitie heeft de Final Round van de Scooore!League veel weg van een stevige Europese competitie. Met uitzondering van de positief verrassende nieuwkomer Limburg United evolueerden de vijf andere teams immers tot voor kort nog met wisselend succes op Europees vlak: BC Telenet Oostende (2de ronde Eurocup), Spirou Charleroi (1ste ronde Eurocup), Okapi Aalstar, Antwerp Giants en Belfius Mons-Hainaut (2de ronde Eurochallenge).

Tien topmatchen in het verschiet dus die de uiteindelijke rangorde met het oog op de play-offs moeten bepalen. Voor de leider na de reguliere competitie, BC Telenet Oostende, een hele uitdaging om zijn prima uitgangspositie tegen zijn vijf belagers te verdedigen. Wes Wilkinson ziet die toekomst realistisch in: “Dat wij Europees jammer genoeg nipt niet naar de 1/8ste finale Eurocup konden doorstoten heeft het voordeel dat de Europese midweek matchen, met de eraan verbonden lange en vermoeiende verplaatsingen, achter de rug zijn. Meteen kunnen wij ons 100% concentreren op onze eigen competitie en de daaropvolgende play-offs. Maar die weg is nog lang en passeert zaterdag eerst langs het Aalsterse Forum. Een ware heksenketel voor iedere bezoekende ploeg…”

Met uitzondering van Spirou Charleroi, dat op 6 december met 83-95 in Aalst kon winnen, bleef Okapi Aalstar dit seizoen ongeslagen in eigen Forum. Ook op 14 februari tegen BC Telenet Oostende dat aan het half uur nochtans met 59-68 leidde! “BC Telenet Oostende domineerde Aalstar die avond in alle geledingen. Tot het vierde kwart. Toen kwam de man met de hamer, gevolg van onze loodzware Europese verplaatsing naar Vilnius. Inside werden wij volledig gedomineerd door Tofi (30 pt) die Aalst aan een 32-17 rush hielp. Dat mag zaterdag niet meer gebeuren. Akkoord, Okapi Aalstar is met John Tofi vrij sterk inside, heeft een prima transitiespel en is ook van buiten de bucket gevaarlijk. Dat weten wij. Coach Gjergja liet er ons de voorbije dagen hard op werken. Zowel verdedigend als aanvallend. BC Telenet Oostende groeit trouwens iedere dag terug naar zijn betere vormpeil toe. Ik geloof in onze kansen!”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top