Het wordt vuurwerkbasket! (P.A. Gillet)

Oproep naar alle supporters van BC Telenet Oostende. Kom dinsdag 10 maart massaal naar de Sleuyter Arena voor de halve finale Beker van België om er uw favorieten tegen Antwerp Giants te steunen op weg naar een mogelijk nieuwe finaleplaats voor de Beker van België. Dit is een match die niemand mag missen. Zaikapiting Pierre-Antoine Gillet voorziet vuurwerkbasketbal!

“Eén iets kan ik onze supporters beloven: BC Telenet Oostende zal zich tot het uiterste geven om voor het derde jaar op rij het finaleticket te pakken. Dat is één van onze al langer vooropgestelde objectieven. Gemakkelijk zal het zeker niet zijn om Antwerp Giants op weg naar die zo begeerde finale van ons af te houden. Het is naast BC Telenet Oostende de ploeg in vorm. Roel Moors & C° staan niet toevallig tweede in de Scooore!League. Daarenboven denk ik dat de Giants hun 88-79 nederlaag in de finale van vorig jaar nog niet vergeten zijn. Oppassen dus, maar BC Telenet Oostende is er klaar voor.”

Dat de heenmatch van de halve finale Beker van België eerst in eigen Sleuyter Arena moet worden gespeeld, met volgende week de return in de Lotto Arena, moet voor Pierre-Antoine Gillet niet niet echt een voordeel, maar hoeft ook niet meteen een nadeel te zijn. “Wij bekijken het eerder als de eerste helft van een wedstrijd over tachtig minuten met in ons achterhoofd de vaste bedoeling om indien mogelijk het verschil op het scorebord zo hoog als mogelijk uit te diepen. Daar heeft BC Telenet Oostende de geschikte ploeg voor. Zeker nu coach Gjergja terug beroep kan doen op de volledig van zijn kuitspierletsel verloste Guy Muya.“

Pierre-Antoine Gillet waarschuwt er wel voor dat Antwerp Giants traditiegetrouw met zoveel meer intensiteit tegen BC Telenet Oostende zal spelen dan in gelijk welk ander treffen. “Onze spelersgroep weet zich aan wat te verwachten. Natuurlijk zullen wij speciale aandacht hebben voor de Antwerpse goudhaantjes Pearson, Fogg en Kane. Maar eigenlijk mag niemand bij de Sinjoren ook maar enkele centimeters ruimte worden gegund.”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top