Het zal zeker niet makkelijk worden (Freddy Eyland)

Na het uitschakelen van Proximus Spirou in de halve finales, staat BC Oostende in zijn zesde opeenvolgende play-off finale. De Zaikapitings nemen het op tegen Basic-Fit Brussels, dat 4 wedstrijden nodig had om Port of Antwerp Giants te verslaan. De ploeg van coach Crèvecoeur staat voor de eerste keer in de clubgeschiedenis in de finales van de play-offs.

In de vier onderlinge duels van de reguliere competitie trok Oostende telkens aan het langste eind, maar de Brusselaars en hun sterke thuisreputatie zijn zeker niet te onderschatten. In eigen huis won Oostende twee keer met overtuigende cijfers (89-72 en 88-76), in het Sportcomplex van Neder-Over-Heembeek werd het 74-76 en 53-58.

Freddy Eyland, reeds meer dan 33 jaar teammanager van BC Oostende, blikt vooruit op de finalewedstrijden. “Het zal zeker niet makkelijk worden. Brussels is een niet te onderschatten ploeg. Onder andere Loubry en Ubel zijn sterke spelers binnen hun rangen. We zullen ook moeten oppassen voor het “run & gun” basketbal dat ze weleens durven spelen.” Aldus Eyland.

De eerste finalewedstrijd tussen BC Oostende en Basic-Fit Brussels, vanavond om 20u30 in de Versluys|Dôme.

Back to top