« Hopelijk fris genoeg » (P.A. Gillet)

« De wedstrijden volgen zich aan een moordend tempo op. Dat laat ons geen tijd om te piekeren over een verloren match zoals dinsdag in Champions League op Utena. Al is vier topwedstrijden in acht dagen, met als toetje een vermoeiend retourtje  van telkens 1.950 km Oostende-Utena (Lithouwen), toch van het goede teveel. Hopelijk zijn wij fris genoeg om vrijdag bij Basic-Fit Brussels te winnen en onze leiderspositie in de EuroMillions League te bevestigen » filosofeert Zaikapiting Pierre-Antoine Gillet.
Een plezierreisje  naar het ondergesneeuwde en barkoude Utena werd het allerminst voor BC Telenet Oostende. Liep de heenreis al uit de hand, wat de normale avondtraining en verkenning van de zaal onmogelijk maakte, dan was volgens P.A. Gillet de terugreis naar Oostende nog andere koek.
« Op de middag vertrokken voor een meer dan twee uur durende bustrip, was voorzien dat het vliegtuig van Brussels Airlines om 17.30 u. uit Vilnius zou opstijgen. Technisch defect maakte dat dit vertrek pas een uur later kon. Tot overmaat van ramp werd dan nog een verdacht pakket in de bagageruimte gemeld. Wat de vertraging nog aanzienlijk liet oplopen. Uiteindelijk kwamen we pas na 22 uur in Oostende toe. Niet bepaald ideaal, »
Meteen werd de om 10 u. donderdag geplande training met het oog op de competitiematch van vrijdagavond bij Brussels naar de middag verschoven.
« Hoofdzaak was dat iedereen maximale rust kon genieten om met een fris hoofd en hopelijk niet al te stramme spieren de voorbereiding aan te vatten. Dat BC Telenet Oostende het bij Basic-Fit Brussels niet onder de markt zal hebben, staat vast. Niet te vergeten dat ook zij zich voor de halve finale bpost cup plaatsten. In competitie evolueren ze positief en maakten van een plaatsje in de play-offs een hoofddoel. Bovendien is Brussels er zoals alle andere ploegen in de EuroMillions League erop gebrand om BC Telenet Oostende een voetje te lichten, wat hen vorig seizoen ook lukte. Een misstap die wij niet voor herhaling vatbaar zien. Wij weten dat we verdedigend keihard moeten werken om hun agressief soort basket in toom te houden. In het oog te houden is dat er bij Brussels enkele pionnen bijlopen die zich zullen proberen in de kijker te spelen tegen de kampioenen. Zeker na hun 89-72 nederlaag in de VersluysIDôme. Dat moeten we zeker beletten. »
Afwachten nu hoe fris BC Telenet Oostende na hun superweek aan de opworp komt. Al dan niet terug zonder Jean Salumu die donderdag nog verdere behandeling aan zijn gekneusde voetzool nodig had.
Referees zijn de heren Renaud Geller, Tom Delange en Kris Fels.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top