Preview BC Telenet Oostende - VOO Wolves Verviers - Pepinster

Hopelijk iedereen terug fit

Op papier een door BC Telenet Oostende gemakkelijk te nemen hinderins maar VOO Wolves Verviers-Pepinster mag men niet onderschatten!

Dat ze pas 8ste staan in de Ethias league met 5 overwinningen en 10 nederlagen, doet niets af van de klasse van Ralph Biggs en co die vorige speeldag Port of Antwerp Giants met lege handen naar huis stuurden. “Pepinster is een jonge, energieke ploeg met enkele ervaren spelers als ruggesteun. Zij hebben niets te verliezen en zijn er zeker op gebrand om aan de kust te stunten” waarschuwt Jean Salumu die de Europese thriller van woensdag tegen Stelmet Zielona Gora vanuit zijn ziekenbed op televisie heeft moeten volgen. “Woensdagochtend voelde ik me echt slecht! Koorts, darmproblemen, noem maar op. Gelukkig is dit vandaag (vrijdag) allemaal verleden tijd. De spraakmakende overwinning van BC Telenet Oostende tegen de Poolse kampioen deed mij enorm deugd. Ik voelde mij al even euforisch als de ploegmakkers tijdens hun vreugdedansje na de buzzerbom van Mateusz Ponitka. Gelukkig ben ik terug fit genoeg om er op training opnieuw in te vliegen”

Jean Salumu waarschuwt dat BC Telenet Oostende zaterdag tegen de wolven uit Pepinster best bij de les blijft willen de Zaikapitings hun indrukwekkende ongeslagen thuisreputatie in alle competities behouden. “Veel hangt af van hoe fris we aan de opworp komen en wie er allemaal fit is, want er hangen nog een aantal vraagtekens boven ons hoofd. Hoe verteer ik die aanval van buikgriep? Hoe evolueert de voetkwetsuur van Quentin Serron? Kan de woensdag na enkele minuten uitgevallen Ryan Thompson zonder rugproblemen spelen?

Het antwoord van Ryan Thompson is alvast bemoedigend. “Ik voel ’s morgens nog enige stijfheid in de onderrug maar niets om zich echt zorgen meer over te maken denk ik. Mits een degelijke opwarming verdwijnt dit gevoel. Hopelijk sta ik zaterdag terug helemaal fit met mijn ploegmakkers op het terrein, en zit ik niet zoals woensdagavond nagelbijtend op de bank.

Al bij al nog hoopgevend nieuws voor BC Telenet Oostende die de riante uitwedstrijd bij VOO Wolves Verviers-Pepinster in eigen Sleuyter Arena hoopt te bevestigen. Een overwinning die op zijn minst een opsteker zou zijn op de vooravond van het absolute toptreffen in de Sleuyter Arena tegen het na 12 Eurocup wedstrijden ongeslagen Unics Kazan (Rusland)

Go Ostend Go!

Defence, We are BCO!

Back to top