„Hopelijk lesje geleerd!” (Freddy Eyland)

„Hopelijk is de volledige groep bij BC Telenet Oostende hun niet goed te praten mismatch op Kangoeroes Willebroek niet vergeten en starten zij woensdagavond tegen rode lantaarn Basic-Fit Brussels alsof het een wedstrijd tegen een topploeg is. Het zal nodig zijn! Ubel, Loubry, Lichodzijewski en C° spelen immers met de dag beter,” steekt team manager Freddy Eyland van BC Telenet Oostende een waarschuwende vinger op.

Geen euforie bij de al enkele decennia bij BC Telenet Oostende meedraaiende team manager Freddy Eyland na de vrijdag door de Zaikapitings in overtime gewonnen wedstrijd bij Antwerp Giants. Wel enorme genoegdoening dat BC Telenet Oostende eindelijk ook on the road zijn tanden toonde.

„De ganse ploeg speelde er vooral met een zeer positieve ingesteldheid. Blijven vechten tot de laatste snik. Ik verwacht woensdag dezelfde attitude op bezoek bij Basic Fit Brussels. Dit team mag allerminst worden onderschat. Basic-Fit Brussels mag dan wel op de laatste plaats prijken, ze bewijzen week na week geen zwak meelopertje te zijn in de Ethias League. Ze toonden het dit weekend nog. Slechts na overtime gaan verliezen bij topploeg Mons-Hainaut is niet niks.”

Met Domien Loubry aan het roer, Aleksander Lichodzijewski als bommenwerper en Brandon Ubel die onder de ringen heerst, beschikt Basic Fit Brussels immers ook nog over enkele rasspelers als Colt Ryan en Taylor Brown om het BC Telenet Oostende behoorlijk lastig te maken. Wat ze trouwens reeds vorige maand in de Sleuyter Arena (81-72 voor BCO) demonstreerden. Vooral hun zoneverdediging baarde de Zaikapitings toen heel wat zorgen. Al mag dat voor team manager Freddy Eyland geen punt zijn.

„Onder de borden kan BC Telenet Oostende met de verdedigend erg sterke Gregory Echenique wedijveren met Ubel. Het is maar één voorbeeld. Eigenlijk moet ik de ganse ploeg van BC Telenet Oostende naar voor schuiven. En stiekem hopen dat onze jonge talentvolle karakterspelers Salumu en Ponitka, die zoveel meer kunnen dan ze de voorbije weken op het parket lieten zien, ontploffen.”

Of de sinds zondag voorzichtig met de ploegtrainingen bij BC Telenet Oostende herbegonnen Quentin Serron er woensdag op Basic Fit Brussels reeds bijloopt, valt nog te betwijfelen. Verder is iedereen, met uitzondering van de naar eigen zeggen gestadig van zijn rugletsel herstellende Brent Wright, klaar voor de gooi naar een achtste competitiezege on the road.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top