Iedereen fit voor Ladies Night!

Een staande en daverende ovatie. Dat is op zijn minst wat onze Zaikapitings zaterdagavond op de 9de Ladies Night verdienen bij het betreden van de Sleuyter Arena, hun eerste aantreden in eigen huis na het behalen van de 15de Beker van België door BC Telenet Oostende en de zekerheid omtrent de pole-positie voor de play-offs. Tegenstander van de dag is Kangoeroes Boom, rode lantaarn in de Ethias League die er vorige maand in slaagde BC Telenet met een droge 99-73 terug naar de kust te sturen…

Die nederlaag ligt de ganse ploeg van BC Telenet Oostende nog bijzonder zwaar op de maag. Niet dat Kangoeroes Boom de zege niet verdiend had. Integendeel. Wel omwille van het zwak presteren van het eigen team.

Misschien had de uitslag van de vorige twee confrontaties tussen onze regerende landskampioenen en de promovendus, telkens een Century (102-64 en 81-107), daar iets mee te maken en namen de Zaikapitings het wat te gemakkelijk op? Zeker is dat BC Telenet Oostende zaterdag in eigen huis die misstap gegarandeerd zal proberen met een klinkende zege recht te zetten.

Coach Dario Gjergja kan terug op zijn volledig fitte kern beschikken. Uiteraard nog voor onbepaalde tijd zonder de van een rugkwetsuur revaliderende Brent Wright die zijn teammaats noodgedwongen als supporter nummer één vanop de bank blijft aanmoedigen. Slachtoffer van een pijnlijke kniestoot in de rechter dij (of zoals Roland Desnerck het in zijn Oostends woordenboek, p 225, zo bloemrijk uitdrukt: een “keunebille”) maandagavond op Basket Luik, en out tegen Pepinster, is Jean Salumu er terug bij. Ook Quentin Serron, op Luik wat last van een pijnscheut in zijn eerder getroffen enkel, trainde vrijdagmorgen terug pijnvrij mee met de nog steeds basketgreterige groep. Duidelijk had het dagje vrijaf van donderdag bij iedereen wonderen gedaan.

Kangoeroes Boom kan dan weer niet rekenen op hun Amerikaanse aanwinst Devin Gibson, aangetrokken om de gekwetste Luke Loucks te vervangen, voor wie de nodige arbeidskaart ontbreekt. Het wordt wel een weerzien met ex-Oostendenaar Thomas De Taey die samen met de Spaanse voormalige internationaal, en ex-Real Madrid speler, Eduardo Hernandez-Sonseca, het mooie weer maakt bij de Kangoeroes.

Naast al die toppers op het parket gaat zaterdagavond ook heel veel aandacht naar de steeds groter wordende groep vrouwelijke supporters die onze Zaikapitings luidruchtig aanmoedigen. En misschien ook wel hun hartje sneller laten kloppen…Want dit is HUN avond! De 9de Ladies Night waarbij alle dames met een verrassingspakket vol goodies worden bedacht. En kans maken op één van de prachtige waardevolle geschenken. Zonder de gratis bubbels te vergeten voor de eerste 100 ladies in de zaal!

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top