BC Telenet Oostende - Leuven Bears: 95-67

Inhaalwedstrijd vlot gewonnen

Oostende heeft de inhaalwedstrijd tegen de Leuven Bears vlot tot een goed einde gebracht. Van bij het begin toonde de thuisploeg zich te sterk voor de bezoekers en aan de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Door deze winst heeft BCO wel de mathematische zekerheid van de pole positie in de play-offs verworven.

De bezoekers hadden geen oplossing voor het fysieke overwicht van Rasko Katic. Ook Kesteloot toonde zich actief terwijl Leuven buiten de driepunter van Billburey niet veel weerwerk kon bieden (14-5). Ook Newbill zette zich een paar keer door waardoor het verschil nog verder opliep (29-13). Leuven vond in Delalieux iemand die weerwerk kon bieden en samen met Miller kon hij de achterstand reduceren tot 31-20. Een nieuwe acceleratie van Oostende via Salumu, Walden en Boukichou zorgde voor een zeer comfortabele voorsprong aan de rust.

Ruststand: 48-29

Leuven kwam alerter en agressiever uit de kleedkamer en hield ondanks twee rake driepunters van Gillet, toch even gelijke tred met de kustploeg. Katic en Djordjevic met een rake driepunter, duwden toch verder door naar 67-43. Miller en Delalieux met zijn derde driepunter, deden nog een laatste poging maar tevergeefs.

Van het vierde kwart herinneren we vooral dat Lambrecht en Kotrulja respectievelijk tien en vijf minuten mochten opdraven. Miller kon enkel zijn stats nog wat oppoetsen want in feite was de wedstrijd gespeeld.

Eindstand: 85-67

Statistieken>> 

Back to top