“It will be a tough game, but we’re ready for it!”

Oostende kon woensdag een eerste en belangrijke stap zetten richting een nieuwe landstitel. De eerste finalewedstrijd van de play-offs won onze Kustploeg in eigen huis met 78-70. Met 1-0 voorsprong trekken ze morgen dus naar het Sportcomplex in Neder-Over-Heembeek voor de tweede wedstrijd van deze “best of five”-finale.

Oostende controleerde de rebound, wat Brussels belemmerde om te lopen. Dit hopen ze in eigen huis wel te kunnen doen. Ubel en Dowe, twee sterkhouders in de halve finales, zaten niet in de wedstrijden en bleven onder hun gebruikelijke niveau. Coach Crèvecoeur rekent er ongetwijfeld op dat ze zich morgen voor eigen publiek opnieuw willen tonen.

Voor Oostende is het belangrijk om met dezelfde ingesteldheid en klaar voor een heksenketel aan de tweede wedstrijd te beginnen. “The general” Djordjevic viel gisteren na amper 7 minuten spelen geblesseerd uit door een stoot op de rechterknie. DJ Newbill, die tijdens zijn college-carrière nog uitgespeeld werd als point guard, zal tandem spelen met Walden.

Corey Walden blikt kort en bondig vooruit op de wedstrijd van morgen. “It will be a tough game, but we’re ready for it!” aldus de Amerikaanse guard.

Basic-Fit Brussels – BC Telenet Oostende, vrijdag 7 juni om 20u30 in het Sportcomplex van Neder-Over-Heembeek.

Back to top