Preview Port of Antwerp Giants - BC Telenet Oostende

Jaren hebben geen vat op Vesa Petrovic

“Port of Antwerp Giants in eigen Lotto Arena bekampen is steeds een moeilijke opgave. Dat wordt zaterdag niet anders. Ook al staat bij de rood-witten een totaal andere ploeg op het parket dan voorgaande jaren, en worden de Sinjoren door een ander coachesduo geleid. Een ploeg die het nodige respect verdient en het ons zeker niet gemakkelijk zal maken”, waarschuwt kapitein Vesa Petrovic van landskampioen BC Telenet Oostende.

Aan zijn negende seizoen toe bij BC Telenet Oostende, en absolute publiekslieveling van de Oostendse supporters, lijkt maar geen sleet te komen op de mentale en fysieke weerbaarheid van de inmiddels reeds 36-jarige Vesa Petrovic. Wat hij de voorbije wedstrijden op het kwalificatietornooi Euroleague en woensdag in eigen Sleuyter Arena  tegen Liège nogmaals duidelijk onderstreepte.
-”Na een eerder rotseizoen vol kwetsuren en een operatie kende ik vorig jaar teveel ups en downs om mij goed te voelen. Al waren het behalen van de dubbel beker-titel een heerlijke balsem op de wonde. Vandaag voel ik mij terug super. Niet in het minst omdat het spelen bij het toch wel grondig verjongde BC Telenet Oostende effenaf heerlijk mag worden genoemd. Alle nieuwkomers zijn harde werkers die bereid zijn hun hoofd voor een ploegmaat te leggen. De sfeer binnen het team is fantastisch. Wat die jonge garde tijdens het kwalificatietornooi Euroleague op het parket toverde was meer dan hoopgevend voor de nabije toekomst van BC Telenet Oostende”, glundert Vesa.
Naar eigen zeggen ‘Oostendenaar in hart en nieren’ twijfelt Vesa Petrovic er niet aan dat men ook dit seizoen in de Ethias league serieus rekening zal moeten houden met BC Telenet Oostende.

”De ploeg draait prima maar het voornaamste is dat wij nog een enorme progressiemarge hebben. Dat wij zeker tot eind december, en hopelijk ook daarna als we kunnen doorstoten naar de volgende fase van de Eurocup, twee wedstrijden in de week te verteren krijgen, is zeer zwaar maar tegelijk ook goed om het nodige wedstrijdritme in de ploeg te houden. Hopelijk verteren onze jongere spelers dit alles en recupereren wij zo vlug mogelijk onze door rugkwetsuur uitgevallen sterkhouders Wes Wilkinson en Brent Wright.”

Zelf zegt Vesa Petrovic erg gelukkig te zijn met zijn rol op de ‘4’ positie binnen het new look BC Telenet Oostende.
”Coach Gjergia geeft mij terug volop vertrouwen. Ik geniet van iedere speelminuut die mij geboden wordt, maar hoop vooral iedereen te bewijzen dat ik die speelminuten en het vertrouwen van de ploeg waardig te zijn. Volgende afspraak zaterdagavond in de Antwerpse Lotto Arena…”Go Oostende, Go! Defense!!!
”De ploeg draait prima maar het voornaamste is dat wij nog een enorme progressiemarge hebben. Veselin Petrovic
Back to top