Jean Salumu terug matchfit

Geen Europese mid-week wedstrijd deze week voor BC Telenet Oostende, maar wel de derde Clasico van het seizoen dinsdagavond in de Spiroudome tegen Spirou Charleroi. Meteen het wederoptreden na zeven weken kwetsuurleed voor Jean Salumu. «Gedaan met nagelbijtend aan de kant te zitten. Ik ben er volledig klaar voor « .

BC Telenet Oostende treft in deze inhaalwedstrijd EuroMillions League een ietwat op drift geraakt Spirou Charleroi. Vijf verliesmatchen op rij en een niet leuke 7de plaats in de rangschikking kostten dit week-end na de thuisnederlaag tegen Leuven Bears het hoofd van coach Fulvio Bastianini. Net zoals vorig seizoen deze periode, toen coach Jacques Stas de bons werd gegeven, wordt Oostendenaar en assistent-coach Pascal Angellis tijdelijk head-coach van de Spirou’s.
« Die coacheswissel zal wel een motivering vormen voor de spelersgroep van Charleroi. Tevens is het een waarschuwing voor ons. Wij mogen ons aan een erg op eerherstel gebeten Spirou Charleroi verwachten, » kijkt Jean Salumu vooruit op het treffen.
Na de erg nipte zege in eigen VersluysIDôme tegen Okapi Aalstar hoopt Jean Salumu deze week de kloof met de achtervolgende ploegen EuroMillions League nog te kunnen uitdiepen.
« Dat wij het vrijdag nog erg lastig kregen tegen Aalst? Dat had alles met de vermoeidheid te maken. Amper 48 uur voordien was iedereen bij BC Telenet Oostende immers zeer diep moeten gaan om het Russische Krasnoyarsk uit de FIBA Europe Cup te wippen wat ons meteen een Europese halve finale plaats opleverde. Dinsdag komen wij uitgerust en met een volledig roster op het parket. Het zou mooi zijn nu die 74-69 nederlaag bij Charleroi uit de heenronde uit te wissen. Daarna volgt zaterdag in eigen zaal dan ook nog eens de dichtste achtervolger Antwerp Giants als afsluiter van dit Belgisch driepluik. Hopelijk blijf ik nu voor de rest van deze campagne van alle verdere kwetsuren gespaard. Uitgerust ben ik zeker wat dan weer een voordeel kan zijn in deze fase van de twee competities waarin BC Telenet Oostende nog meedingt voor het hoogste schavotje. Nu nog wedstrijdritme opdoen. Ik popel van ongeduld! »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top