«Kan pittige kwartfinale worden » (Niels Marnegrave)

BC Telenet Oostende zet dinsdag tegen betFirst Liège Basket de laatste rechte lijn in naar de ontknoping van het huisige kampioenschap. Voor de prima van zijn Achillespeeskwetsuur revaliderende Niels Marnegrave komen die kwartfinales nog te vroeg. Hij hoopt volgende week de trainingen te kunnen hervatten. Tegen dan denkt hij dat zijn maatjes Zaikapitings zich reeds voor de halve finales play-offs hebben gekwalificeerd.

« In theorie zou betFirst Liège Basket absoluut geen obstakel moeten betekenen voor BC Telenet Oostende. Let wel dat ik hiermee zeker de kwaliteiten van de Luikenaren niet onderschat. Het is een vrij jong team dat van bij aanvang van de competitie als voornaamste doelstelling had zich voor de play-offs te plaatsen. Voor hen is het doel dus reeds bereikt. Ik verwacht dan ook een relaxed betFirst Liège Basket aan de opgooi. Zij hebben immers niets meer te verliezen maar alles te winnen. Komt daarbij dat iedere speler individueel zich mogelijk voor een laatste keer dit seizoen tegen een topploeg kan ‘tonen’. Kwestie van zijn visitekaartje af te geven met het oog op een lucratief contract voor de toekomst. »
Bovendien is het reeds zeker dat coach Fulvio Bastianini Liège ruilt voor Spirou Charleroi en dat tal van spelers andere oorden willen opzoeken.  Zeker nu alles er steeds meer op wijst dat betFirst Liège Basket en VOO Verviers-Pepinster een fusie voor ogen hebben en zo met een sterke Luikse ploeg  onder leiding van huidige VOO Verviers-Pepinster coach Petit in de Scooore!League willen uitkomen.
«Dit alles kan van deze kwartfinale play-offs enkele pittige duels opleveren. Alleen zie ik echt niet in dat een ploeg die enkel op individuele uitschieters boogt het goed geoliede raderwerk van ons zo geroemde ploegspel van BC Telenet Oostende zou kunnen ontredderden », denkt Niels Marnegrave.
Daarmee is Niels duidelijk op dezelfde golflengte van zijn coach Dario Gjergja die vorige zaterdag bij de psychologisch zo belangrijke thuiszege tegen Limburg United een laatste algemene troepenschouw maakte.
«Op onze twee youngsters na kreeg iedereen vrijwel evenveel speeltijd. Kwestie van in het juiste ritme te komen. Verdedigend toonde BC Telenet Oostende mits voldoende concentratie een moeilijk te nemen blok te vormen. Aanvallend liep alles gesmeerd. Alleen moet elke wedstrijd nog gespeeld worden! »
Aan de maats van Niels Marnegrave om zijn optimistische prognose werkelijkheid te maken.
Voor aanvang van de wedstrijd krijgen de Benjamins U12 van Basket@Sea hun vorige week behaalde Beker van West-Vlaanderen overhandigd en wacht onze kleppers ‘Belgisch Speler van het Jaar’ Quentin Serron en zijn runner-up Jean Salumu een oorverdovend applaus vanuit de hopelijk aardig vol gelopen Sleuyter Arena.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top