“Kangoeroes geen formaliteit” (Wes Wilkinson)

“Ja, wij hebben genoten van onze felbevochten 99-97 Eurocup zege in overtime tegen ASVEL Lyon-Villeurbanne. Prima voor het moraal, super voor onze verdere Europese kansen. Maar laten wij dat even vergeten en ons nu volledig focussen op de thuismatch van zaterdag tegen Kangoeroes Willebroek. Zij hebben niets te verliezen. Wat ze dus ècht gevaarlijk maakt.”

Voor BC Telenet Oostende’s boomlange driepuntspecialist Wes Wilkinson geen woorden in het ijle. Met meer dan tien jaar topbasket op de teller weet de ‘man met 4 vrouwen’ (zijn lieftallige Lindsay, dochter Mila en tweelingdochters Emme en Alanna) misschien beter dan wie ook dat een match tegen een staartploeg nooit als een verplicht nummertje mag worden aanzien. Zelfs als het bij het team van sportief manager Eric Struelens en ex-Oostendenaar Senne Geukens niet ècht botert, waar de coach Alexander Peldic plaats moest ruimen voor zijn tijdelijke (?) vervanger Louis Casteels en vorige week ook forward Reeves Nelson zijn C4 in de bus kreeg.
“Zoals ik reeds aanhaalde, dit Kangoeroes Willebroek heeft na vijf opeenvolgende verliesmatchen, niets meer te verliezen. Iedereen binnen dit team zal willen bewijzen dat ze beter zijn dan hun rangschikking laat vermoeden. Daarom dat BC Telenet Oostende met de ons gekende ‘not in our house’ mentaliteit het parket moet opstappen. Onderschatting van de tegenstrever en overmoed bij ons is uit de boze. Wij moeten onze verdediging blijven aanscherpen en vermijden dat we zoals woensdag tijdens het eerste quarter tegen ASVEL Lyon in een zwart gat vallen. We mogen Kangoeroes Willebroek niet het kleinste kansje geven om in de wedstrijd te komen.”
Wes Wilkinson is er alvast van overtuigd dat BC Telenet Oostende die opdracht zonder kleerscheuren kan volbrengen alvorens dinsdag naar het Italiaanse Cantu af te reizen waar de Zaikapitings een nieuwe vierpuntenmatch wacht in groep B van Eurocup.

Met een dikke pluim voor de Oostendse supporters die hun Zaikapitings in de thriller tegen het team van NBA-kampioen Tony Parker vokaal mee naar de zege hielpen, hoopt Wes Wilkinson tegen Kangoeroes Willebroek op eenzelfde inzet vanuit de tribunes.

In de onderlinge confrontaties is het 3-1 voor Oostende

Back to top