«Kapitale match » (Jean Salumu)

« We zijn erop gebrand woensdag in onze VersluysIDôme te winnen van Cibona Zagreb (Kroatië) en zo onze slipper van vorige week bij Mega Leks (Servië) goed te maken », kijkt Jean Salumu van BC Telenet Oostende vooruit op de laatste speeldag heenronde Basketball Champions League. « In groep D is nog alles mogelijk. Iedere ploeg kan van iedereen winnen. De terugronde wordt uiterst spannend. Maar eerst winnen van Cibona ».

Momenteel 5de in de Kroatische Serie A1 (5/2) en 4de in de Adriatic League (7/4) staat Cibona Zagreb samen met BC Telenet Oostende, Mega Leks en Mornar op een gedeelde 5de plaats (2-4) in groep D Basketball Champions League. De Kroaten geleid door Damir Mulaomerovic, voormalige bondscoach van Bosnië, verloren Europees beide on the road gespeelde matchen (Mega Leks en Utena) en wonnen in eigen zaal van Mornar en Strasbourg.
Wie van de zeer grote kern met liefst 17 spelers bij Cibona Zagreb op het parket van de VersluysIDôme wordt gestuurd, is nog even koffiedik kijken. Al is Jean Salumu, die ook woensdag (opworp 20.30 u) nog met zijn neusmasker dient te spelen, er zeker van dat de Kroaten met hun sterkste troeven zullen uitpakken tegen onze Zaikapitings.
« Ook voor Cibona geldt het hier een kapitale wedstrijd om alle kansen op de tweede ronde Champions League gaaf te houden. Een makkie wordt het zeker niet. Zeker is dat zij een goed transitiespel hanteren. Strateeg van de ploeg is de pas eind oktober ingehaalde Amerikaanse guard Scottie Reynolds (#1). Hij bepaalt de meeste opties en is iedere week weer bij de topscorers van de ploeg. »
Scottie Reynolds, ooit bij Utah Jazz (NBA) gedraft maar zonder er te spelen naar de D-league verwezen, bewees het zondag nog in de ABA league met 21 punten in de met 82-73 door Cibona verloren derby tegen KK Zagreb.
« Scottie Reynolds lam leggen wordt alleszins één van de belangrijkste verdedigende opdrachten. Verder zien we wel, » liet Jean Salumu niet verder in de kaarten kijken van de door Dario Gjergja uitgewerkte tactiek.
Op de Europese kampioenschappen nog assistent-coach van de Kroatische nationale ploeg kent Dario Gjergja beter dan wie ooit de sterke en minder sterke punten van zijn voor Cibona Zagreb uitkomende landgenoten. Aan onze Zaikapitings om zijn gouden raadgevingen zo goed als mogelijk op te volgen.
Op naar een derde zege in de Basketball Champions League, wat de poort naar de volgende ronde open houdt? Zeker weten!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top