Limburg United - BC Telenet Oostende: 101 - 103

Karaktervol Oostende pakt de punten na overtime

Door hard te zwoegen, 45 minuten lang, heeft Oostende deze overwinning binnengehaald. De kustploeg nam meermaals afstand, maar telkens opnieuw vochten de Limburgers terug in hun gekende stijl met heel wat verre driepunters. Nu mag het gezegd worden dat Oostende ook goed bij schot was van achter de grote boog: misschien iets minder in aantal maar wel preciezer.

De kustploeg mistte zijn start niet. Met een behoorlijk sluitende verdediging en collectieve efficiëntie in aanval ging de score naar 5-13. Een driepunter van Thomas luidde een eerste remonte in naar 11-13 waarna Hulls en Kidd zijn voorbeeld volgden (17-16).  Gibson en Salumu reageerden eveneens met driepunters maar vooral een onhoudbare Katic stuwde zijn team naar een nieuwe kloof bij 20-30.

Hetzelfde duo Thomas en Hulls waren opnieuw de bezielers van een tweede Limburgse remonte (29-32) en dankzij een resem vrijworpen kon de thuisploeg zelfs de leiding overnemen (36-33). Opnieuw het duo Salumu-Gibson keerde de bordjes terug om (45-47) al was het Lasisi die met 3 vrijworpen de score aan de rust vastlegde.

Ruststand: 48-47

Het was wederom een geconcentreerd Oostende dat uit de kleedkamers kwam want via sluitende defense en scores van Gillet en Djordjevic sloeg de kustploeg meteen opnieuw een tienpuntenkloof (48-58). Maar zoals te verwachten was, gaven de Limburgers niet op. Gesteund door hun thuispubliek knikkerden Hulls, Kidd en Thomas in geen tijd elk een driepunter binnen (57-61). Djordjevic speelde meermaals zijn gestaltevoordeel uit tegen de kleinere Hulls terwijl Gillet en Gibson elk een driepunter scoorden (61-70). Maar opnieuw wilde de thuisploeg nog niet plooien, wel integendeel. Via nieuwe driepunters van Hulls en Lasisi kwam de thuisploeg zowaar terug op voorsprong op een tiental seconden voor het einde  van de reguliere speeltijd (88-86). Maar een al even secure Gibson herstelde alsnog het evenwicht en drong zowaar nog de laatste doelpoging af die echter niet raak trof.

Einde reguliere speeltijd: 88-88

In de verlenging bleef Gibson de Oostendse scherpschutter, maar ook de Limburgers Hulls en Thomas bleven met scherp schieten en kwamen zelfs opnieuw aan de leiding (94-91). Gibson kreeg steun van een sterke Gillet die niet alleen zijn derde driepunter scoorde maar ook met belangrijke blockshots en steals uitpakte (97-97).  Gibson zorgde met zijn vijfde driepunter voor 99-102 en met 10 seconden te spelen en balbezit leek de buit binnen. Een ongelukkig balverlies besliste daar echter anders over en na vrijworpen aan beide kanten en een 101-103 stand, koos Hulls voor de verre driepunter die dankzij het goeie stoorwerk van Gillet, compleet zijn doel miste.

Eindstand: 101-103

Serron 4-0, Buza 0-0, Marnegrave 0-2, Gillet 0-12, Salumu 6-1, Katic 11-3, Boukichou 5-9, Djodrdjevic 4-9, Archie 9-0, Gibson 8-22

Voor volledige statistieken: klik hier >>

Back to top