BC Telenet Oostende - Cibona Zagreb: 77 - 75

Karaktervol Oostende wint van Cibona Zagreb

Oostende kwam verzwakt aan de opworp nadat Mateusz Ponitka tijdens de allerlaatste training voor de wedstrijd, zijn voet verzwikte. De kustploeg kende bovendien een moeilijke start maar vocht zich op karakter terug in de partij…

Cibona kende de beste start via zijn Amerikaan Strawberry. Oostende kwam bovendien ook meteen in foutenlast nadat zowel Serron als Gillet zeer snel twee persoonlijke fouten achter hun naam kregen. Daardoor konden de bezoekers hun extra centimeters maximaal uitbuiten tegen de kleinere thuisploeg. Aanvallend liep het bovendien ook heel stroef en kreeg de kustploeg geen bal door de ring (2-14).

Onder impuls van Djordjevic en Thompson met ook een driepunter van Petrovic, kon de kustploeg de schade alsnog beperken tegen het einde van het eerste kwart (15-20).  Petrovic zorgde voor die aanstekelijke extra punch in verdediging en hield zelf de veel grotere Saric aan de praat. Vanuit die strakkere defense kon de kustploeg enkele snelle tegenaanvallen lopen en de kloof helemaal dichten (21-20). Marnegrave verdeelde goed, Serron speelde sterk en Berggren werkte goed af waardoor Oostende nu zelf een kloof kon slaan bij 39-28. Cibona kreeg haast geen enkele veldkorf meer door de ring en leefde enkel op de vele toegekende vrijworpen om de schade min of meer te beperken.

Ruststand: 41 – 31

Na de pauze konden Serron en Marnegrave Cibona nog even afhouden maar via enkele sterke driepunters van Blassingame en een buzzer-driepunter van Saric kwamen de bezoekers opnieuw in het zog van de thuisploeg (61-59).  Via Zizic namen de bezoekers even later heel even de leiding over (61-64) maar Djordjevic liet niet begaan en met een driepunter maakte hij er meteen weer 66-64 van. De voorsprong wisselde nog twee keer van kamp en toen bij 72-70 zowel Petrovic en Gillet langs de kant zaten met 5 persoonlijke fouten zag het er heel even benard uit.

Via de vrijworplijn werd de partij uiteindelijk beslecht en trok Oostende het laken naar zich toe in een thrillerslot met luidruchtige supporterssteun vanuit de tribunes. Coach Gjergja was dan ook overgelukkig met deze overwinning tegen “zijn” Cibona Zagreb, waarmee Oostende dan ook stevig op koers blijft in deze Eurocup competitie.

Eindstand: 77-75

Berggren 9-0, Serron 7-2, Stipanovic 0-9, Thompson 10-5, Marnegrave 2-5, Petrovic 5-2, Gillet 0-2, Salumu 3-2, Djordjevic 5-9

Meer foto’s van de wedstrijd in de galerij BC Telenet Oostende – Cibona Zagreb 6/11/2013

Back to top