Preview Unics Kazan - BC Telenet Oostende

Kazan, geen plezierreisje

Min 36 graden Celcius. Neen, dit is niet de temperatuur afgelezen op een thermometer in een diepvries maar de buitentemperatuur gemeten in het Russische Kazan waar BC Telenet Oostende woensdagavond het na zijn spraakmakende 78-75 zege tegen de Tataren in de Sleuyter Arena het op revanche beluste Unics Kazan bekampt. Een wedstrijd waar voor de nog steeds zonder Quentin Serron spelende Zaikaptings niets moet, maar alles kan.

Een verplaatsing naar het 3.468 kilometer verre Kazan voor zijn vierde wedstrijd in groep O in de 2e ronde van Eurocup, is BC Telenet Oostende reeds deze morgen vroeg vertrokken aan de kust. Oostende zal dan na een vermoeiende vliegreis via Moskou pas dinsdagmorgen omstreeks 1u15 in de berenkoude en ondergesneeuwde hoofdstad van Tatarstan toe te komen. Geen plezierreisje dus voor de Zaikapitings. Komt daarbij dat BC Telenet Oostende ondanks de diepvriestemperaturen een heel warm onthaal is voorspeld in de 7.500 zitjes tellende Basket Hall Kazan. De vorige week na hun onverwachte nederlaag in Oostende behoorlijk ontgoochelde Italiaanse coach Andrea Trinchieri van Unics Kazan windt er geen doekjes om.

„In Oostende speelden wij ondermaats. Die bladzijde is nu omgedraaid. In eigen huis moeten we ons eigen basketbal opdringen door een beetje harder (sic) en slimmer te spelen”. Ook veteraan Vladimir Veremeenko, één van de steunpilaren in deze mix van Russische, Amerikaanse en Griekse toppers bij Unics Kazan, is duidelijk: „Bij BC Telenet Oostende pakten wij de zaken na 12 opeenvolgende Eurocup zeges te gemakkelijk aan. Toegegeven, zij waren toen beter. Nu is het tijd om ons uiterste best te doen en met een zo groot mogelijk verschil deze return voor eigen publiek te winnen.”

Dat het in de Sleuyter Arena van zijn voetstuk gehaalde prestigieuze Unics Kazan, nog steeds super favoriet is om na 2011 ook in 2014 de Eurocup naar Tatarstan te halen, meer dan gemotiveerd aan de opworp zal komen, weet men natuurlijk al langer bij BC Telenet Oostende. Wat volgens Jean Salumu, zondagmiddag nog samern met Tomas Van Den Spiegel gast in de 7de Dag op TV1, allerminst betekent dat de Zaikapitings zich vooraf gewonnen geven.

„Op papier lijkt het inderdaad onmogelijk dat wij in Kazan gaan winnen. Maar was dat ook niet zo vorige week in eigen huis? Met dit BC Telenet Oostende weet je maar nooit. Wij hebben ook niets te verliezen. Ons collectief spel zal ook op Unics Kazan moeilijk te ontregelen worden.”

Uitkijken dus of BC Telenet Oostende voor de zoveelste stunt kan zorgen. Opgepast voor wie de wedstrijd live via internet wil volgen: aanvang van de wedstrijd is 16 uur Belgische tijd! (19 u in Kazan).

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top