Unics Kazan - BC Telenet Oostende: 69-63

Kazan moet diep gaan om Oostende te verslaan

Al wie dacht dat de kustploeg rijp was voor een twintiger in het verre Tatarstan was er aan voor de moeite. De kustploeg speelde complexloos en nam meerdere keren de leiding in de partij. Bovendien beperkte het de thuisploeg tot slechts 69 punten in eigen huis. Enkel Goudelock was voor de thuisploeg zijn miljoenensalaris waard, want hij sleurde zijn team eigenhandig naar winst.

Een gelijkopgaande start (8-8) waarna Oostende na driepunters van Gillet, Salumu en een beresterke Thompson de leiding nam in de wedstrijd (14-18). McKee poogde verwoed gelijke tred te houden maar het was pas toen Goudelock tussen de lijnen kwam dat er bij Kazan echte kentering kwam (20-18). Ook Veremeenko gaf steun maar dat was onvoldoende om de bezoekers af te houden. Echenique en Wilkinson domineerden weer de rebound en zelfs toen Thompson naar de kant werd gehaald om zuurstof bij te tanken, ontbond Ponitka nu zijn duivels en dunkte met zijn 7e punt de 25-29 voorsprong op het bord.  Omdat Eidson en Zizis niet in het stuk voorkwamen, nam opnieuw Goudelock zijn verantwoordelijkheid en mikte Harangody zijn tweede driepunter binnen. Maar het was Marnegrave die de ruststand vastlegde: 31-34

Na de pauze opende Salumu de Oostendse score met zijn tweede driepunter, maar toen startte pas echt het Goudelock-festival. Met layups en twee driepunters zorgde hij voor een 12-2 tussenspurt en bracht zo zijn team weer aan de leiding. Thompson en Wilkinson klampten aan (52-49) waarna Petrovic via een layup de Oostendenaars zowaar terug op voorsprong bracht (52-53).  Een nieuwe driepunter van wie anders dan Goudelock die nu toch opnieuw wat steun kreeg van Veremeenko, behoedde zijn team van een nieuwe kater. Hij gaf met nog eens 7 punten een nieuwe ruk aan de score om zijn team nu definitief op voorsprong te brengen. Via twee driepunters van Wilkinson en Marnegrave poogde Oostende een laatste maal de kloof te dichten maar moest finaal, doch met opgeheven hoofd, dan toch de duimen leggen tegen dit Unics Kazan.

Eindstand: 69-63

Echenique 2, Thompson 17, Marnegrave 10, Petrovic 2, Wilkinson 2, Salumu 6, Ponitka 8, Djordjevic 2, Wright 2

Back to top