Keihard verdedigen (Guy Muya)

“BC Telenet Oostende heeft nog alles in handen om naar de achtste finales Eurocup door te stoten. Voorwaarde is dat wij woensdagavond in eigen Sleuyter Arena het Spaanse Baloncesto Sevilla van ons afhouden. Het zal wel geen dertiger worden zoals in de heenwedstrijd (63-94!) maar mits keihard en agressief te verdedigen zie ik BC Telenet Oostende winnen”, kijkt Guy Muya vol vertrouwen vooruit.

Dat het zowel in de Spaanse competitie als in Groep L last 32 Eurocup laatste geklasseerde Baloncesto Sevilla vorige week in eigen huis Rytas Vilnius verrassend met 88-82 klopte, om zondag Valencia (zonder de gekwetste Sam Van Rossom) met 79-72 wandelen te sturen, maakt niet bepaald indruk op de Oostendse meester-verdediger Guy Muya.

“Na het débacle tegen BC Telenet Oostende begin januari verloor Sevilla vijf wedstrijden op rij. Gevolg was het ontslag van hun Amerikaanse coach Scott Roth en power forward Dane Watts (die inmiddels bij Limburg United onderdak vond). Dit alles veroorzaakte een kleine electroshock binnen de ploeg. Afwachten of de nu onder nog meer druk spelende jonge Spanjaarden dit momentum ook onder hun gisteren voorgestelde nieuwe coach Luis Casimero kunnen volhouden.”
Baloncesto Sevilla streek dinsdagnamiddag in het Oostendse hotel Bero neer zonder hun aan de enkel gekwetste smaakmaker Alex Urtasun. Wel erbij is hun nieuwste aanwinst de Nieuw-Zeelander Kirk Penney die tegen BC Telenet Oostende zijn debuut maakt voor de groen-roden. Een speler die Guy Muya zeer goed kent.

“Ooit speelde Penney in de NBA voor Miami Heat en Los Angeles Clippers alvorens in Europa bij diverse topploegen te belanden. Maar die NBA periode dateert reeds van 2003 en inmiddels is Penney al 35 jaar. Benieuwd of hij een match aan hoog ritme nog aankan.”
Natuurlijk is Baloncesto Sevilla zoveel meer dan hun nieuwste aanwinst. NBA-projects Hernangomez en Porzingis zijn de te duchten jongeren in de bucket. Al wisten Khalid Bukichou en Jared Berggren daar in de heenmatch wel raad mee. Guy Muya denkt dan weer dat de sleutel van de wedstrijd het lamleggen van spelmaker Woodside kan worden.

“Hij laat dit Sevilla draaien. Daarom dat wij de gehele duur van de match alles moeten geven in verdediging. Automatisch creëert dit dan voor ons open shotkansen of snelle inleggers.. Hopelijk vallen de driepunters in eigen zaal nu ook even gemakkelijk binnen als op Sevilla. Bij BC Telenet Oostende weten we alvast hoe Sevilla aan te pakken. Ik acht ons in staat de achtste finales Eurocup te bereiken. maar dan moet er absoluut gewonnen worden. Alle Zaikapitings zijn bereid er hun hoofd voor te leggen”.

U ook, supporters? Laat jullie horen. Onze Zaikapitings hebben jullie nodig! Ook voor deze Europese wedstrijd koop je 1ticket en krijg je 1 gratis!

Chief Crew voor dit belangrijk treffen is de Portugees Luis Lopes, geflankeerd door de Servische umpire Aleksander Glissic en de eveneens Servische referee Jasmina Juras.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top