“Klaar om te verrassen” (Dusan Djordjevic)

“Lietuvos Rytas Vilnius behoort tot de beste teams in dit stadium van de Eurocup. Maar dat mag evenzo worden gezegd van BC Telenet Oostende. Neem dat van mij aan: gesteund door onze supporters zorgen wij woensdagavond in de Sleuyter Arena voor een meer dan warm onthaal aan de ploeg die ons vorig seizoen in de finale Euroleague Qualifying Round met 75-66 uit de Euroleague hield”.

Zoals steeds is BC Telenet Oostende’s kapitein Dusan ‘generaal’ Djordjevic recht voor de raap in zijn analyses van wat komen moet. Zelf nog aan de kant wegens een gelukkig goed genezend Achillespeesletsel en tot de laatste seconde onzeker of hij tegen de Litouwers reeds aan wederoptreden toe is of niet, laat hij er geen twijfel over bestaan dat BC Telenet Oostende woensdag alles uit de kast zal halen om te proberen een vijfde opeenvolgende Europese zege te laten optekenen.

“Mijn ploegmaats bewezen vorige week in Sevilla dat hoe groot de reputatie van de tegenstanders ook is, niemand zich daardoor hoeft te laten intimideren. Respect voor de tegenstrevers, ja. Schrik, neen! Ik ben dan ook ongelooflijk trots kapitein te mogen zijn van dit team. Lietuvos Rytas Vilnius mag dan tweevoudig laureaat Eurocup zijn (2005 en 2009), wij treden ze in eigen zaal met open vizier tegemoet. Hoe we deze belangrijke wedstrijd moeten aanpakken? Daar is geen geheim rond. Ook geen speciale tactiek. Ons eigen ploegspel ontwikkelen gebaseerd op een keiharde verdediging en het goede rythme de ganse duur van de wedstrijd aanhouden met inbreng van alle spelers.”

Optimistische taal vanwege Dusan Djordjevic die nochtans niet blind is voor de enorme kwaliteiten van de van ambitie bulkende en kapitaalkrachtige ploeg uit Vilnius. “Lietuvos Rytas is een zeer talentvolle ploeg die zich bovendien de voorbije weken versterkte met ervaringrijke oude rotten zoals power-forward # 12 Kristof Lavrinovic (36) en shooting guard #3 Simas Jasaitis (32). Beiden reeds jarenlang titularis in de Litouwse nationale ploeg en gewoon onder zware druk te spelen.” Voeg daar nog de begin december vorig jaar bijgekomen scoremachine Martynas Gecevicius bij, met daarnaast center #21 Antanas Kavaliauskas en je krijgt een van talent bulkend blok op het parket.

‘Lietuvos Rytas is niet één of twee spelers, maar een ploeg met een waaier aan spelers die allemaal op hun beurt voor een spervuur aan punten kunnen zorgen.” Met dank aan de Litouwense televisie LTR kon dit alles maandagavond live door de coachingstaff van BC Telenet Oostende worden gevolgd bij de rechtstreekse uitzending van de absolute topper in de LKL-competitie Zaligris Kaunas (1) – Rytas Vilnius (3). Kaunas won het in een felomstreden match powerbasket met 91-77! Opvallend was het potige werk in de bucket van de Rytas Vilnius power forward Lavrimovic en zijn maatje Kavaliaukauskas in een erg beweeglijk team dat verdedigend weinig weg gaf tot ze na de rust (44-38) onder druk werden gezet… Topscorer was de indrukwekkende strong forward Orelikas (#14) met 28 punten.

Van alle ploegen in Groep L Last 32 Eurocup kwam slechts BC Telenet Oostende vorig weekend zonder kleerscheuren uit de nationale competitie . Naast Lietuvos Rytas Vilnius beten ook Turow Zgorzelec (78-70 verlies bij Stelpte Zielona Gora) en Secilla (61-76 tegen Gipuzkoa) in het zand.

Tijdens de Last 32 van de Eurocup krijg je telkens bij aankoop van een ticket er een gratis ticket bovenop. Koop uw ticket.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top