Kangoeroes Willebroek - BC Telenet Oostende: 68-90

Klus geklaard voor de rust

Na de overwinning tegen Tenerife zat het gevaar in het feit dat de tegenstander niet onderschat mocht worden. Willebroek had vorig weekend immers Charleroi op een indrukwekkende manier aan de kant gezet…

Al snel bleek dat het team van coach Gjergja zich niet op een dergelijke fout zou laten betrappen. Via het duo Salumu – Gillet schoot BCO het beste uit de startblokken (4-13). Even later zorgde Kesteloot na twee opeenvolgende dunks voor 7-17. Buiten de eenzame driepunter van Williams had de thuisploeg nog niet veel weerwerk geboden. Een driepunter van Djordjevic zorgde voor 12-27 op het einde van het eerste kwart.  Coach Goethals kreeg zijn team wat wakker geschud want via Donckor, Deroover en Oveneke krabelden de Kangoeroes terug tot 25-31. Na een time-out van coach Gjergja sloeg de Oostendse motor weer aan en via Salumu en Katic die zijn belagers te slim af was, werd een goeie twintiger voorsprong bij elkaar gespeeld aan de rust.

Ruststand: 29-51

Na de pauze sckakelde de kust ploeg (onbewust) een tandje terug in defense wat door de thuisploeg in dank werd afgenomen. Henry zorgde voor individuele acties en Oveneke mikte zijn derde driepunter binnen. Salumu en Gillet hielden de voorsprong voorlopig nog intact (66-69).

Ook in het 4e kwart behield de thuisploeg zijn strijdlust. Via talrijke aanvallende rebounds creëerden ze meermaals een extra doelpoging. Opnieuw door acties van Henry naderde de thuisploeg zowaar tot 59-73. Djordjevic die meermaals na mekaar Katic bediende en net als Newbill, zelf ook nog een driepunter scoorde, stelden vrij snel orde op zaken (63-84). Ook Salumu vond nog steeds de  weg naar doel wat de overwinning alleen nog maar kon bezegelen.

Eindstand: 68-90

Statistieken >>

Back to top