BC Telenet Oostende - Elan Chalon: 85-80

Met 5 punten voorsprong richting Chalon

Oostende heeft tegen de Franse nummer 3 een zeer behoorlijke prestatie neergezet. BCO stond van begin tot einde aan de leiding en kon een paar keer hopen op een bonus van meer dan 10 punten. Chalon, of liever Robertson en Clark forceerden nog een late terugkeer van hun team.

Katic en Gillet zorgden meteen voor voorsprong (9-4) maar Clark en Fall brachten al snel weer evenwicht (11-11). Toen de 2m18 grote Fall met tijdelijke foutenlast kampte stond er helemaal geen maat meer op Katic onder de borden. Toch leek het erop dat de Fransen te makkelijk konden scoren waardoor ze vrij vlot in het zog bleven van BCO (22-18). Met een driepunter lanceerde Salumu een nieuwe Oostendse run via het duo Walden – Bouckihou.  Op een bij momenten heel spectaculaire manier, werd de voorsprong maximaal uitgediept (39-26). De bezoekers hapten naar adem en het was zowaar de 21-jarige Fransman Bouteille die met twee driepunters de schade kon beperken bij Chalon.

Ruststand: 44-39

Kesteloot opende met een driepunter maar ook Harris deed hetzelfde voor de bezoekers. Hoedanook volgden nog enkele Oostendse driepuntsalvo’s  via Gillet, Walden en Newbill waardoor de thuisploeg weer heel even kon doortrekken tot 68-55.  De tot dan toe vrij onzichtbare Robertson had vertrouwen opgedaan op de vrijworplijn en mikte nu ook zijn driepunters binnen. Gillet en Katic konden nog even de kloof gaaf houden (74-61), maar Robertson en een compleet onhoudbare Clark, knabbelden hun achterstand bijna helemaal weg (83-80). Newbill legde finaal de eindstand vast.

Eindstand: 85-80

Statistieken>>

Back to top