BC Telenet Oostende - Pau-Laccq-Orthez: 95 - 86

Knappe zege met 9 punten als bonus.

Knappe overwinning van de kustjongens tegen de huidige nummer twee in de Franse Pro-A en een bonus van 9 punten voor de terugwedstrijd. Oostende verraste de Zuid-Fransen met een snelle start en toonde heel wat veerkracht toen de bezoekers begin van de tweede helft even de leiding overnamen.

Djordjevic scoorde en liet scoren. Ook defensief werden de atletische tegenstanders behoorlijk aan banden gelegd. Met een resem driepunters van Djordjevic, Gillet en Newbill liep BCO uit via 13-5 naar 23-12 en 31-17. Echter, na enkele rotaties stokte ongebruikelijk het Oostendse raderwerk. De defense liet steken vallen en Orthez zag zijn kans schoon om zijn achterstand goed te maken. Lewis en Cooper met driepunters en Koffi onder doel speelden in nog geen 4 minuten hun achterstand weg (32-32). Met Djordjevic opnieuw tussen de lijnen en een sterke invalbeurt van Kuridza kon Oostende weer even afstand nemen maar de jong Cavalière maakte alles weer ongedaan met twee rake driepunters.

Ruststand: 46-46

Oostende kende ook in de tweede helft een moeilijke start (46-51), maar werd in de partij gehouden door de driepunters van Djordjevic (56-56). Beetje bij beetje vond BCO dan toch de goeie kadans terug via de energieke Kesteloot en Gillet die beiden zorgden voor rebounds en punten (70-74). Ook Boukichou speelde sterk en Mwema mikte eveneens een driepunter binnen (88-78). Orthez scoorde hoofdzakelijk nog via de vrijworplijn en nadat Mwema en Kesteloot elk nog eens met een driepunter uitpakten, stond er even een vrij ruime voorsprong op het scorebord (95-81). Alleen jammer van de balverliezen in de laatste minuut waardoor de bonus nog 5 punten afzwakte. Maar al bij al is een overwinning met een voorsprong van 9 punten een heel mooi resultaat!

Eindstand: 95-86

Statistieken >>

Back to top