BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 81-77

Koelbloedig Oostende pakt de punten aan de meet

Met de 16 balverliezen die Oostende liet optekenen, is meteen duidelijk dat niet steeds het meest geoliede spel werd opgevoerd. De 20 assists tonen dan wel opnieuw aan dat er toch weer collectief werd gezocht naar de beste opties. Maar finaal waren de koelbloedigheid van Gillet en Salumu vanop de vrijworplijn, doorslaggevend om deze spannende wedstrijd winnend af te sluiten.

Antwerpen zweefde verder op zijn vertrouwen van de voorbije weken en nam via driepunters van Scott, Marchant en Smith de beste start (6-13). Na een time-out nam Oostende meteen het heft in handen en via Katic en Gibson, in combinatie met een iets scherpere verdediging, werd het evenwicht heel snel hersteld (15-15).  Salumu met steun van Gibson zorgde voor 25-22, maar Marchant en daarna Mwema reageerden meteen (32-33). Djordjevic mikte zijn eerste driepunter binnen maar het was Hilliard die op de buzzer de ruststand vastlegde.

Ruststand: 38-40

Na de pauze liet Archie zich opmerken door met drie driepunters een kleine kloof te slaan (53-47). Waldow had een sterk moment onder doel maar ook Scott en Hilliard mikten hun driepunter binnen (63-63). Bovendien speelde Oostende aanvallend te slordig en leed het al te dikwijls balverlies. Toch kon de kustploeg zich herpakken: inleggers van Salumu en Beal, maar ook driepunters van Gillet en Gibson zorgden voor een 76-67 voorsprong.  De Giants kraakten echter niet en via de aalgladde Hilliard gesteund door Scott met een extreem verre driepunter, kwamen de Sinjoren ei zo na weer langszij.

In de slotfase bleven Salumu en Gillet koelbloedig op de vrijworplijn waarna de bezoekers de kloof niet meer konden overbruggen.

Eindstand: 81-77

Serron 2-2, Beal 0-3, Buza 6-0, Gillet 2-5, Salumu 5-6, Katic 8-3, Boukichou 0-2, Djordjevic 5-3, Archie 1-12, Gibson 9-7

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top