Kopje erbij houden » (Philip Debaere)

Met 17 glimmende Bekers van België in zijn trofeeënkast, waarvan de voorbije 4 jaar vier op een rij, is BC Telenet Oostende absoluut recordhouder van The Cup, die dit jaar als Bpost Cup door het leven gaat. Daar willen onze Zaikapitings op 19 februari 2017 in Vorst Nationaal maar al te graag een 18de exemplaar aan toe voegen. Maar dan moet eerst en vooral Mons-Hainaut aan de kant geschoven worden.  « Haalbaar » weet Sport Manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende op de vooravond van de ‘back-to-back’ dubbele confrontatie in de kwartfinale. Eerste shock vrijdag 9 december 20.30 u. in onze VersluysIDôme. Retour zondag 11 december 15.30 u. in de Mons.Arena.

Gesterkt door hun collectief gave prestatie dinsdag in Champions League tegen het Montenegrijnse KK Mornar (80-60), is BC Telenet Oostende volgens Philip Debaere klaar voor de clash met Belfius Mons-Hainaut.
« Grote pluspunten zijn de recuperatie van onze gekwetsten P.A. Gillet en Marko Keselj, de aanwinst van Jean-Marc Mwema en de ontbolstering van onze Amerikanen Correy Walden en DJ Newbill. Vooral beide laatsten tonen steeds uitdrukkelijker hun ware gelaat. Dit alles komt de cohesie binnen de ploeg iedere wedstrijd meer ten goede, wat dan weer een optimale mogelijkheid tot rotatie biedt aan coach Dario Gjergja. Dit zonder de ploeg in enig opzicht te verzwakken. »
Of BC Telenet Oostende in de back-to-back kwartfinale Bpost Cup met Belfius Mons-Hainaut zoals in de competitiematchen evenzeer zal roteren, hangt natuurlijk af van het matchverloop. Opdracht is in de eerste plaats de eerste confrontatie te winnen en dan graag ook met een maximaal verschil en zo een buffer op te bouwen voor de return. Of toch niet?
« Evident dat bij winst, hoe groter het verschil vrijdag in eigen VersluysIDôme oploopt, hoe beter. Al biedt zoiets natuurlijk nooit een garantie. De 28 punten voorsprong voor enkele jaren tegen Pepinster, om ginds toch nog uit de beker te worden gewipt, ben ik lang niet vergeten. Ik acht dit BC Telenet Oostende volwassen genoeg om met iedere situatie, zowel bij winst als verlies, met een grote of een kleine voorsprong, altijd professioneel om te kunnen gaan. »
Of BC Telenet Oostende tactisch een andere aanpak zal hanteren, betwijfelt Philip Debaere.
« Beide ploegen en coaches kennen elkaar door en door. In competitie won Mons bij ons met 66-79, wij klopten hen eind november met 60-70 in de Mons.Arena. Zowel coach Dario Gjergja als Yves Defraigne zullen wel hier en daar met enkele kleine verrassingen willen uitpakken. Voor BC Telenet Oostende zal het kwestie worden van het kopje erbij te houden, de verdediging op scherp te zetten en aanvallend tegen gelijk welke defense, zij het man-to-man, zone of een combinatie, aanvallend de beste opties te verzilveren. »
Niet te verwaarlozen wordt op zijn minst de inbreng van het publiek. BC Telenet Oostende rekent op een volle VersluysIDôme, en hun geroemde Yellow Army, om onze Zaikapitings te helpen naar een zo ruim mogelijke zege te zingen. Zonder onze gasten maar één seconde rust te gunnen. Doen!!!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top