Limburg United - BC Telenet Oostende: 81 - 64

Kopje onder in Limburg

Zat de 4 uur durende busreis (een absoluut negatief record voor een vrijdagmatch) er voor iets tussen, want Oostende kwam nooit in zijn goeie ritme en kreeg meteen een efficiënte Limburgse Tsunami over zich geen waar het niet meer van zou herstellen…

Limburg speelde zonder de net vader geworden Boxley maar zag hoe zijn backup Watts zich ontpopte tot de sterkhouder van de eerste helft. Boukichou verslikte zich helemaal in zijn rechtstreekse tegenstander waardoor het in geen tijd 11-2 stond (allemaal getekend Watts). Djordjevic probeerde aanvallend beheerst te verdelen en de energieke Serron en Ponitka konden milderen tot 16-10, maar verder kwam Oostende niet. Het miste verbetenheid in alle facetten van het spel waardoor Limburg een tweede rush kon inzetten naar 28-15 via Donkor en Steward. Er werden bovendien een resem vrijworpen gemist en de thuisploeg kon ook teveel aanvallende rebounds plukken en meteen afstraffen. Via een tweede driepunter van Watts werd het zowaar 41-21 nog voor de rust.

Ruststand: 49-29

Na de rust toonde Oostende heel even meer verbetenheid in verdediging en leek aan een remonte te kunnen starten, maar meteen was er Watts om met zijn 3e driepunter alle Oostendse hoop meteen de kop in te drukken (57-36). Al snel herviel de kustploeg in zijn zelfde fouten van de eerste helft en met nieuwe driepunters van Celis en Donkor vergrootte de thuisploeg zijn voorsprong tot maximaal 71-40.

Coach Gjergja stuurde uiteindelijk een klein vijftal (Archie op 5 en Prince op 4) tussen de lijnen wat dan toch een eerste kentering teweegbracht. Serron, Ponitka, Salumu en nieuwkomer Archie konden de kloof alsnog wat terugdringen tot onder de twintig punten, niettegenstaande er veel te weinig vrijworpen werden benut.

Limburg was nu eenmaal veel gretiger en efficiënter en heeft deze wedstrijd dan ook meer dan verdiend gewonnen. Voor de Oostendenaars is dit een ideaal evaluatie en reflexiemoment met het oog op de aankomende play-offs.

Eindstand: 81-64

Berggren 2-0, Serron 2-9, Marelja 2-0, Muya 2-0, Marnegrave 4-3, Archie 1-7, Gillet 2-3, Salumu 1-5, Ponitka 8-5, Boukichou 0-8, Djordjevic 0-3, Prince 5-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top