BC Telenet Oostende - Mons-Hainaut: 82-66

Krachtige reactie na de rust

De wedstrijd vertoonde aanvankelijk wel wat tekenen van decompressie na de knappe Europese prestatie van afgelopen woensdag tegen het Franse Pau-Orthez.  Oostende gaf aanvankelijk teveel ruimte weg aan Mons dat hierdoor vlot in het zog bleef van BCO…

Dankzij Bosco namen de bezoekers de beste start (2-8) maar driepunters van Newbill, Gillet en Djordjevic zetten de scheve situatie vrij snel terug recht (14-12). Kesteloot en Walden zorgden voor 32-24, maar de wisselende verdediging van de bezoekers ontregelde de Oostendse aanval terwijl aanvallende rebounds van Gorgemans en driepunters van Mann zowaar voor aansluiting zorgden (36-36). Djordjevic zorgde er in zijn eentje voor dat Oostende alsnog met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 41-39

Na de pauze kwam de kustploeg met een andere mindset uit de kleedkamers. Mons kon heel even nog aanklampen (46-45) maar verder kwamen ze niet meer. Opnieuw Gillet en kesteloot met energie en punten, forceerden de definitieve kloof (61-45). Lasisi kon als enige nog antwoorden maar toen kwam Mwema met twee driepunters en twee dunks de wedstrijd helemaal beslissen (77-52). De 4 driepunters die Mons finaal nog uit zijn mouw kon schudden waren enkel nog goed voor de statistieken.

Eindstand: 82-66

Statistieken >> 

Back to top