Le Havre – BC Telenet Oostende: 74-68

BC Oostende speelde ongetwijfeld zijn minst goeie partij van deze voorbereidingscampagne. Het ontbrak het team van coach Gjergja nog duidelijk aan automatismen in verdediging…

BCO startte nochthans behoorlijk aan deze wedstrijd en sloeg vrij snel een tienpuntenkloof niettegenstaande de grote jongens hun tanden stukbeten op Graham Brown (ex-Antwerpen). Coach Gjergja roteerde frequent en bracht zijn volledige bank tussen de lijnen… Hierdoor werd snel duidelijk dat het team nog niet op elkaar ingespeeld is.

Ruststand: 37-42

Na de rust slaagde Le Havre erin om de score in evenwicht te brengen, maar Oostende veerde meteen terug op via scores van Wilkinson en Berggren. Zo sloeg de kustploeg meteen een nieuwe kloof van 10 punten.
Maar in een desastreus laatste kwart bakten de Oostendenaars er niets meer van. Vooral defensief gebeurden heelwat flaters die door de Fransen maximaal werden afgestraft. Ook offensief begon het te sputteren en werd teveel gezocht naar het shot van buitenuit wat maar weinig succes opleverde.

Eindstand: 74-68

Marnegrave 0-1, Thompson 7-8, Petrovic 2-0, Gillet 6-2, Wilkinson 3-7, Salumu 6-2, Berggren 6-6, Boukichou 5-0, Djordjevic 4-0, Stipanovic 0-0, Ponitka 3-0

Back to top