Leuven geen millimeter ruimte geven (Jean Salamu)

Aangeslagen maar allerminst verslagen na het verlies in eigen zaal tegen Baloncesto Sevilla beseft de ganse ploeg van BC Telenet Oostende volgens Jean Salamu dat nog niet alles verloren is in Eurocup. “Het wordt moeilijk in Vilnius, maar onmogelijk staat niet in ons woordenboek. Al zijn dat zorgen voor later. Zaterdag moeten wij van Stella Artois Leuven Bears winnen. Dat wordt een moeilijke match”

Bijna zeker moet BC Telenet Oostende het zaterdag tegen de Leuven Bears zonder Quentin Serron doen. Reeds enkele dagen grieperig probeerde Q het even tegen Sevilla maar moest al vlug afhaken. Donderdag op bezoek bij clubdokter Parmentier kreeg Quentin alvast enkele dagen platte rust voorgeschreven, kwestie van uit te griepen.

Voor Jean Salamu is het duidelijk dat de Zaikapitings zichzelf serieus moeten herpakken om Leuven Bears van zich af te houden. “Het wordt allerminst een makkie zoals op Sinterklaas in Leuven waar wij met 56-82 wonnen. Toen moest Leuven Bears het wel zonder hun gekwetste absolute smaakmakers Olivier Troisfontaines en Jason Westrol doen. Zaterdag zijn deze twee kleppers er wel bij. Dat scheelt een slok aan de borrel. Vergeet ook niet dat het weliswaar in de Scooore!League laatst geklasseerde Leuven Bears over heel wat jong en ambitieus talent beschikt. Zij zullen zich tegen de regerende landskampioen willen bewijzen en daarvoor het onderste uit de kan halen.”

Eens temeer wordt het volgens Jean Salamu kwestie van attent en keihard te verdedigen, willen de Zaikapitings een tweede thuisnederlaag in de Scooore!League vermijden. “Dat onze zo gereputeerde verdediging het tegen Sevilla plots volledig liet afweten, kon niemand van de spelersgroep achteraf echt begrijpen. Het voelde bizar aan. Mogelijks was vermoeidheid van de maandag gespeelde bekermatch op Mons-Hainaut de oorzaak? Hoe dan ook, zaterdag starten wij terug vol energie. Het zal moeten. Wij mogen Leuven Bears niet toelaten ook maar enkele punten uit te lopen. Anders krijgen zij vleugels.”

Met vier verliesmatchen minder dan zijn naaste achtervolger Antwerp Giants op drie speeldagen van het einde der eerste fase reguliere competitie kan niemand nog onze Zaikapitings van de eerste plaats verdringen. In tegenstelling tot wat in het voetbal gebeurt, is dat de in deze eerste fase behaalde punten volledig behouden blijven voor de met zes ploegen te betwisten Final Round van 10 matchen. Dus heeft BC Telenet Oostende er alle belang bij ook in zijn drie resterende wedstrijden (Leuven, Aalst on the road, Pepinster) zoveel mogelijk punten te pakken en de buffer met het oog op de play-offs liefst nog aan te dikken.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top