« Leuven geen oefenmatch » (Philip Debaere)

De voorbije seizoenen degelijke middenmotor begon het geherstructureerde Stella Artois Leuven Bears veelbelovend door Liège Basket uit te schakelen voor de Beker van België, om naderhand in de Scooore!League een voor hen erg magere 0 op 5 te realiseren. Wat de ploeg van coach Tom Johnson als rode lantaarn naar de Sleuyter Arena brengt voor het treffen met de landskampioen en huidig leider in de Scooore!League, BC Telenet Oostende.

« Dit alles betekent geenszins dat wij onze gasten mogen onderschatten. Tegen Spirou Charleroi verloren ze maar met 4 puntjes en ook tegen Antwerpen en Aalst streden ze toch behoorlijk lang mee », steekt sportmanager Philip Debaere van BC Telenet Oostende de waarschuwende vinger op.

« Stella Artois Leuven Bears heeft met pech af te rekenen door het uitvallen van hun spelmaker Anthony Marshall met een knieblessure. Mogelijke rommelt het ook binnenskamers want gisteren werd bekendgemaakt dat de tot eind december ingehaalde driepuntspecialist Thomas Dreesen deze week reeds zijn release kreeg…? Allemaal factoren waar BC Telenet Oostende best geen rekening mee houdt. Niets is immers gevaarlijker dan de combinatie van onbewuste onderschatting vanwege de sterkere ploeg en het zich willen overtreffen van de underdog. BC Telenet Oostende mag er zich niet laten aan vangen. Van bij het begin een statement maken dat er bij ons niets te rapen valt en Stella Artois Leuven Bears zeker niet op sleeptouw nemen en in de match laten komen. »

Volgens Philip Debaere geen snipperdag dus voor BC Telenet Oostende tegen de rode lantaarn in de Scooore!League op enkele dagen voor de cruciale sleutelmatch naar de kwalificatie voor de 2de ronde in de FIBA Europe Cup tegen het Italiaanse Varese: «Gelukkig beschikt coach Dario Gjergja over een heel goeie groep met de juiste  ingesteldheid. Daarenboven groeit de ploeg na een moeilijke voorbereidingsperiode match na match en passen onze aanwinsten Rasco Katic en Kyle Gibson zowel qua sfeer als banketintellect ontzettend goed in ons plaatje. »

Go, Oostende go! Defense!!!

Back to top