Leuven Bears - BC Oostende: 77-64

Leuvense beren tonen hun klauwen

Oostende had in Leuven een ideale kans om de verlieswedstrijd van afgelopen weekend door te spoelen. Echter, het draaide helemaal anders uit om de eenvoudige reden dat BCO in Leuven zijn meerdere moest erkennen op het vlak van grinta en wilskracht. Vooral een zeer zwak derde kwart was dodelijk voor BCO. Een sterke Salumu probeerde zijn team nog op sleeptouw te nemen maar dat was onbegonnen werk.

BCO startte nochtans goed en opende met een 0-7 via Mwema en Salumu. Leuven had wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen maar dat lukte al vrij snel na driepunters van Rundles en Zabas (11-11). Oostende viel compleet stil en zag de thuisploeg verder uitlopen (17-11). Een time-out van coach Gjergja had effect want er kwam meer intensiteit in defense terwijl Djodjevic in zijn eentje aanvallend de kloof weer dichtte (18-18). Leuven had echter vertrouwen gekregen en bleef goed afwerken. Rundles en Zabas mikten nog eens een driepunter binnen en stuwden hun team vooruit naar 30-23. Buza kon echter alsnog de schade wat beperken voor de rust.

Ruststand: 32-29

De start van de tweede helft ging voor BCO compleet de mist in. Het Duo Zabas / Rundles ramde er nog eens twee driepunters in en gaf hiermee de aanzet tot een dominant quarter van de Leuvenaars. Buiten een driepunter van Buza kwam er weinig of geen weerwerk van BCO dat meer dan eens zijn tanden stukbeet op de Leuvense verdediging en meerdere keren balverlies leed. Ook Alihodzic begon zich meer en meer te manifesteren onder doel en plukte meerdere aanvallende rebounds (56-39). Enkel Salumu was in staat om weerwerk te bieden al was dat op dat moment slechts een druppel op een hete plaat want de Leuvenaars blaakten nu van vertrouwen en stuwden door tot 68-47.  Met driepunters en drives kon Salumu de score enkel nog wat oppoetsen want de Leuvenaars gaven de zege niet meer uit handen.

Eindstand: 77-64

Statistieken>>

Back to top