preview BC Telenet Oostende - Liège basket

Liège wordt harde dobber (P.A. Gillet)

Ongetwijfeld DE revelatie van het seizoen Basket Liège wordt zaterdagavond een harde noot om kraken voor BC Telenet Oostende. Vorig jaar nog in loondienst van Luik kijkt Zaikapiting Pierre-Antoine Gillet met meer dan gewone belangstelling uit naar de topper van deze 31ste speeldag in de Ethias League.

„Zonder echte ambities aan deze competitie gestart, verwonderde Basket Liège na een moeizaam begin (o.a. 79-54 verlies in de Sleuyter Arena) alras vriend en tegenstander. Naarmate ze de overwinningen aaneen regen, verwonderden de Luikenaren eigenlijk zichzelf. Basket Liège is een soliede ploeg met heel wat rotaties in verdediging en een resem goede scorers die aanvallend zonder enige druk presteren. Toch zie ik dat ‚alles kan, niets moet’ gevoel bij Basket Liège verdwijnen naarmate die druk zich manifesteert om hun 4de plaats – met bijhorend voordeel in de play-offs – te behouden. Werd die druk even te zwaar, met twee opeenvolgende nederlagen ter illustratie (Spirou Charleroi en Okapi Aalstar) dan herpakten ze zich keihard door Belfius Mons-Hainaut woensdag puntenloos wandelen te sturen”.

Net zoals BC Telenet Oostende is Basket Liège volgens P.A. Gillet een hecht team zonder eigenlijke uitblinkers.

„Je kan weliswaar niet naast de wekelijkse goede prestaties van Lionel Bosco en ook Ioann Iarochevitch kijken. Samen met o.a. Kenneth Simms (woensdag samen met Dino Pita out wegens kwetsuur tegen Mons en onzeker voor de clasch tegen BC Telenet Oostende) zijn ze dikwijls resultaatbepalend. Een wondermiddel bestaat niet om dit Basket Liège van ons af te houden. Wat ons te doen staat? Volle veertig minuten uiterst geconcentreerd en keihard verdedigen. Vanuit een goede verdediging kunnen wij dan telkens een goeie aanval opzetten en de juiste shotkeuzes bepalen.”

„Beide ploegen wonnen hun respectievelijke thuismatch in onderlinge duels dit seizoen. Momenteel heeft BC Telenet Oostende een 14 punten bonus (79-54 winst, 82-71 verlies) kunnen opbouwen. Winst zaterdag vanwege BC Telenet Oostende kan Basket Liège verder achteruit doen schuiven in de rangschikking met het oog op de play-offs,”

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top